Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Cotroceni s-a petrecut o triplă minune

iohannis cotroceni

Decizia Guvernului de a mări salariile demnitarilor a stârnit discuţii contradictorii inclusiv între Ponta şi Oprea. Preşedintele Iohannis s-a declarat de acord cu măsura, luare de poziţie considerată de jurnalistul Ion Cristoiu ca o "triplă minune".

Potrivit lui Cristoiu, Gabriel Oprea va rămâne în istorie prin decizia luată în ultima zi de interimar în fruntea Guvernului.

"De ce afirm eu însă că prin măsura luată în ultima zi de interimat, Gabriel Oprea întră în Istorie? Pentru că această măsură a provocat un moment unic, incredibil în cel privește pe Klaus Iohannis. Din cîte se știe, în cele peste șase luni de mandat, Klaus Iohannis nu s-a pronunțat public despre numeroase evenimente interne și internaționale. Pentru asta, eu cel puțin l-am criticat în multe rînduri. Ei bine, despre Măsura luată de Guvern privind mărirea salariilor celor mai înalți demnitari, printre care se numără și el Klaus Iohannis s-a pronunțat.

Miercuri, 8 iulie 2015, cu prilejul ceremoniei de decorare a ambasadorului Poloniei la București, Klaus Iohannis s-a îndreptat pe neașteptate către grupul de presă, a deschis gura și a zis următoarele (...) Vezi AICI declaraţiile lui Iohannis!

Sincer să fiu, n-aș fi vrut să fiu în pielea jurnaliștilor din Grupul de presă de la Cotroceni. Nu de alta, dar dacă aș fi stat rău cu inima, ar fi fost riscul să fac un infarct:

1. Klaus Iohannis, cel care cu greu îi smulgi cîteva cuvinte, a turuit ditamai textul, cu propoziții și chiar cu fraze succesive.

2. Klaus Iohannis, cel după care trebuie să alergi ca să obții o Declarație, a venit el, din proprie inițiativă, către Grupul de ziariști și, fără să fie întrebat, le-a spus ce crede el despre Ordonanță.

3. Klaus Iohannis, cel care tace zile întregi după ce Guvernul ia o măsură, s-a pronunțat acum înainte ca Guvernul să ia măsura.

Miercuri, 8 iulie 2015, la Cotroceni s-a petrecut, așadar, o triplă minune. Și asta numai și numai pentru că Guvernul i-a făcut președintelui drept cadou un salariu mărit.

Stau și mă întreb: Ce s-ar întîmpla dacă Guvernul i-ar face lui Klaus Iohannis și alte cadouri, cum ar fi, de exemplu, instituirea funcției de Primă Doamnă pentru Carmen Iohannis, funcție binecuvîntată cu un salariu baban, cu un Palat în care să stea și, mai ales, cu un întreg aparat plătit de la Buget? Nu-i așa, că Klaus Iohannis ne-ar oferi și alte minuni? Cum ar fi de exemplu cea de a da interviuri și presei românești nu numai presei străine. Sau cea de a sta la sfat cu poporul și altfel decît pe Facebook.

Imaginați-vă ce s-ar fi întîmplat dacă Guvernul ar fi mărit doar salariile premierului și ale Guvernului", scrie Cristoiu pe blog.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.