Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La priveghiul unui nou partid

Monica Macovei şi-a lansat partidul de care vorbeşte de mult timp. Îl lansează însă sub cele mai repe auspicii. Cum se numeşte când predici ceva şi tu nu ai făcut niciodată ceea ce predici cu fervoare?

În fapt M10 - numele noii formaţiuni politice, înseamnă Macovei la puterea a X-a. În fapt...ce ar însemna asta?

Am participat la lansarea partidului la Casa Studenţilor şi am simţit atmosfera deloc dătătoare de speranţă. Într-un discurs plat doamna europarlamentar ne-a spus că e foarte bine să fie bine pentru că până acum a fost rău. De acord cu domnia sa, numai că nu eu am fost ministru şi europarlamentar în această perioadă. Asta aşa ca să fixăm bine lucrurile.

Punctul forte ar fi trebuit să fie ideologia de bază a M10 - una super-liberală:

"Ce vrea acest partid? Un stat minimal şi o ţară mare (..) Vreau o ţară mare, puternică, puternică economic, puternică energetic, pe plan economic. Asta vrem pentru România! O ţară de care să se ţină seama. (…)

Numai în capitalism se crează banii de care avem nevoie. Banii pentru cei asistaţi social vin de la oamenii care sunt liberi şi muncesc şi fac bani cu creativitatea lor şi cu munca lor. Am spus un stat minim: apărare, ordine publică, justiţie, politică externă.

Foarte multe ministere trebuie să dispară. Trebuie să rămânem numai cu funcţiile esenţiale ale statului, în rest, libertate. Înseamnă că fiecare om face ce vrea cu viaţa lui şi la fel de bine are grijă de sănătatea lui, contribuie la plata impozitelor să aibă învăţământ, drumuri şi sănătate. N-avem sacoşe cu bani, n-avem contracte, avem de dat inteligenţa noastră, dragostea noastră şi libertatea noastră. Iubim România şi iubim oamenii”, a spus Monica Macovei în discursul de lansare a noului partid în aplauzele unei părţi a celor prezenţi.

Foarte frumos! Frumos într-adevăr. Liberalism de manual. Cărui român plătitor de taxe nu îi plac astfel de rânduri? Numai că Să faci ce spune popa şi nu ce face el e mai actual ca oricând. Dacă aveţi însă curiozitatea de a consulta CV-ul doamnei care azi s-a uns preşedinte de partid o să observaţi că nu a lucrat nici o secundă în mediul privat. E drept că o scurtă perioadă a fost doar avocat, dar cum nu a auzit nimeni de un caz al domniei sale putem lesne să presupunem că a acţionat doar ca avocat din oficiu şi deci plătită din bani publici.

Aşadar:

-Monica Macovei a lucrat ca procuror intre anii 1983-1997
-In anul 1997 demisioneaza din procuratura si se inscrie ca avocat in Baroul Bucuresti, unde lucreaza pana in anul 2004
-În 2004 cu susţinerea lui Traian Băsescu ea este numită ministru al Justiţiei post pe care l-a detinut pana in aprilie 2007
-In iunie 2009, a candidat la alegerile europarlamentare din partea PDL (fostul PD) si a reusit sa intre in PE.
-Si-a reinnoit mandatul in 2014.

Adică un om care toată viaţa a lucrat la stat vine şi ne predică virtuţile activităţii private. E bine şi aşa, numai că nu poate să vorbească ca un om sătul de un stat hrăpăreţ, neprietenos cu activitatea privată şi hoţ a tot ceea ce reuşeşte un intreprinzător privat să producă.

Nimeni nu îi contestă anumite reuşite - de ex. Infiinţarea DNA, dar nici să uite cum ea a fost aceea care prin angajarea răspunderii Guvernului a repolitizat numirea procurorilor.

Aşadar... tind să îi dau dreptate singurului protestatar (vezi foto) prezent azi la lansarea M10 - rezonez cu mesajul arborat de el pe parncarda din dotare: Reşaparea politicii din România. Cu aşa ceva nu cred că românii mai pot fi păcăliţi.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.