Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Sibiu a avut loc o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală

organe

O echipă de medici de la Institutul Clinic Fundeni din București și de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca efectuează sâmbătă o intervenție chirurgicală de prelevare de organe de la un pacient de 48 de ani, aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, echipa din București, coordonată de dr. Vasile Lungu, va preleva ficatul pacientului, iar echipa din Cluj, coordonată de dr. Liviu Constantin, va preleva rinichii donatorului. Procedurile de prelevare au început în jurul orei 9,30. După prelevare, echipele de medici vor pleca de urgență către centrele de transplant din București și Cluj.

Pacientul de 48 de ani a fost internat pe 16 octombrie cu diagnosticul de accident vascular ischemic, iar diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 19 octombrie, la ora 22,00.

"Mulțumim familiei pentru acceptul prelevării de organe, ținând cont de faptul că există foarte mulți pacienți pe listele de așteptare. Organele prelevate sunt de calitate foarte bună și ne vor ajuta să salvăm viețile pacienților primitori", a declarat dr. Liviu Constantin, medic primar urolog la Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.