Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LACRIMI DE DURERE pentru 'Căpitanul Lupan': Ion Besoiu, înmormântat cu ONORURI MILITARE

www.oradesibiu.ro
Ion Besoiu

Actorul Ion Besoiu a fost înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Cel care a rămas în memoria românilor drept Anton Lupan, căpitanul goeletei Speranța din filmul "Toate pânzele sus", își va dormi somnul de veci pe Aleea Artiștilor, în apropierea unui alt mare actor al teatrului și filmului românesc — Radu Beligan, dar și al interpreților Cristian Pațurcă și Tatiana Stepa. Actorul se va odihni în cavoul familiei, alături de cea de a patra soție, Luminița Besoiu.

Ion Besoiu a fost înmormântat cu trei salve de foc, trase de militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazu", și în aplauzele a zeci de bucureșteni.

Citește și: SCANDAL Mircea Badea 'sare la gâtul' lui Iohannis după incendiul din Bamboo:'Să vină ONG-iştii'

Printre cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu s-au numărat ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Alexandru Arșinel, George Ivașcu, Adrian Titieni, Mihai Constantin, regizoarea Alice Barb, jurnalistul George Stanca, fostul fotbalist Gino Iorgulescu, medicul Monica Pop.

"Este o zi tristă pentru teatrul românesc, pentru filmul românesc. Încă un nume mare al scenei și filmului românesc pleacă dintre noi. Dacă ne gândim că anul trecut i-am pierdut pe Mircea Albulescu, Radu Beligan, Marin Moraru, iată că nici 2017 nu începe deloc bine. Am avut șansa să îl cunosc pe Ion Besoiu și să îi admir rolurile importante din film, de la un rol pe care îl știu toți, Anton Lupan din 'Toate pânzele sus', până la marile sale roluri care l-au consacrat la Teatrul Bulandra. Îmi exprim regretul meu și sunt alături de familia maestrului Ion Besoiu", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.

Actorul Ion Besoiu a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani.

În martie 2001, la împlinirea vârstei de 70 de ani, artistul a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler pentru "dezvoltarea artei teatrale românești, prin prestigioasa și remarcabila sa activitate de actor, director de teatru și pedagog".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.