Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi a DESCINS la CSM: 'Lăsați-mă să vorbesc' / VIDEO

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie marţi cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

La sediul CSM a ajuns, la mai bine de două ore de la începerea ședinței și Laura Codruța Kovesi. Ea s-a arătat deranjată de faptul că reporterii o tot întrerupeau cu diverse întrebări și le-a cerut să o lase să vorbească.

”Nu e vorba despre niciun conflict. Am cerut un aviz consultativ pentru revocarea a doi procurori care lucrează în DNA. Nu pot să explic acest lucru. Activitatea se desfăşoară normal. Sunt peste 160 de procurori doar în DNA şi vorbim de propunerea de revocare a doi procurori din DNA. Ce am de spus, voi spune în cadrul CSM. Nu e nicio tensiune, activitatea se desfășoară normal.”, a spus Laura Codruța Kovesi la sosirea la sediul CSM.

"E o anchetă în curs în privinţa detectorului de minciuni. Doar procurorul de caz cercetează. Să vină CSM să verifice. Nu e vorba de nicio tensiune. Aici vorbim de revocarea şi de propunerea de revocare a unor procurori.

V-aş sfătui să citiţi regulamentul de organizare şi funcţionare a DNA, care spune exact de atribuţii are procurorul şef. Trebuie să-mi exercit aceste atribuţii şi acest atribuţii le exerciţi discutând cu colegii, făcând şedinţe de lucru, făcând controale, făcând şedinţe cu procurorii şefi, trimiţând şi comunicând mail-uri, ordine scrise, dispoziţii. este o activitate normală, dar care, de altfel, va fi verificată de Inspecţia Judiciară.  Motivele revocării sunt într-un referat scris dat CSM. Nu pot să vi-l comunic. Sunt dposare în curs. Când un angajat DNA a avut probleme, am dispus de fiecare dată cercetări.", a mai spus Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.