Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi a spus adevărul despre problema confiscărilor: 'Treaba noastră este să identificăm bunuri și să le sechestrăm'

kovesi

Invitată la Europa FM, şefa Direcţiei Anticorupţie a vorbit despre problema confiscărilor. Laura Codruța Kovesi a explicat că instituția pe care o conduce nu este responsabilă de confiscările propriu-zise, sarcină care îi revine Ministerului de Finanțe.

"Noi, ca procurori, nu avem nicio atribuție legat de confiscări efectiv. Treaba noastră este să identificăm bunuri și să le sechestrăm. Mai departe, după ce judecătorii, prin hotărâri, decid confiscarea acestor bunuri, este treaba Ministerului de Finanțe și a altor insituții. Anul trecut noi am instituit sechestre de peste 667 milioane de euro. Am recuperat doar 200 milioane de euro, pentru că nu toate procesele sunt judecate în același an. Sunt procese care se judecă în 2-3 ani. Dar din cele 200 milioane de euro, decise de instanță, trebuie întrebat Ministerul de Finanțe cât la sută din cele 200 de milioane a reușit să confiște efectiv.", a declarat șefa DNA.

Citește și: Dezvăluiri explozive: Liviu Dragnea a declanșat FURTUNA la FRF! 'Nu vreau să-l mai văd'

Laura Codruța Kovesi a spus că DNA a reușit în premieră să facă anumite confiscări și în străinătate.

Citește și: O judecătoare aruncă 'BOMBA' în cazul întâlnirii dintre ministrul Justiției și ambasadorul SUA: 'Sunt interese economice'

"Am indisponibilizat imobile în sudul Franței, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Deci cel puțin noi ca procurori, încercăm în toate anchetele noastre, să identificăm cât mai multe bunuri și să le indisponibilizăm. Problemele apar atunci când, prin hotărâre judecătorească, se decide confiscarea acestor bunuri, și celelalte instituții nu știm în ce procent reușesc să confiște aceste bunuri.", a declarat Laura Codruța Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.