Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi e iar la mâna CCR: Cum a băgat-o Alina Bica în gura judecătorilor

kovesi

ÎCCJ a admis în 1 februarie cererea formulată de Alina Bica în dosarul ANRP şi sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor a dispoziţiilor art. 297 alin. 1 Cod penal şi art. 132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi, referitor la excepţia de neconstituţionalitate ridicată în dosarul ANRP şi sesizarea CCR, că acest lucru nu ar trebui să o îngrijoreze şi că incriminarea infracţiunii de abuz în serviciu este o obligaţie pe care statul român şi-a asumat-o în urma cu 13,14 ani şi care trebuie respectată.

Citește și: Mii de oameni anunță o mega-manifestație în care se vor masturba în public

"Nu ar trebui să mă îngrijoreze. Excepţia a vizat o infracţiune de abuz în serviciu care este prevăzută în legislaţia României. Există Legea 365 din 2004 privind ratificarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, adoptată la New York în 2003, pe care România a ratificat-o şi a semnat-o la Merida, 9 decembrie 2003. Această Convenţie a instituit obligaţia pentru statele semnatare să incrimineze în legislaţie această infracţiune de abuz în serviciu. Este obligaţie pe care statul român şi-a asumat-o în urma cu 13, 14 ani şi pe care trebuie să o respectăm", a afirmat Kovesi la RRA, întrebată dacă este îngrijorată că într-unul din dosarele ANRP s-a invocat o excepţia de neconstituţionalitate.

Citește și: FOTO Sunt gemene, împart același bărbat și fac exact aceleași lucruri: de la numărul de pași, la paharele de apă băute

Cu privire la infracţiunile prevăzute în Legea 78/2000, ea a precizat că au mai fost invocate anterior la CCR.

"Curtea le-a respins de fiecare dată. Din perspectiva mea, ca magistrat, nu ar trebui să ne îngrijoreze faptul că această excepţie a fost invocată. În majoritatea cazurilor instrumentate de DNA avem această infracţiune reţinută în sarcina persoanelor trimise în judecată, mai ales în ceea ce priveşte achiziţiile publice, în ceea ce priveşte primari, preşedinţi de consilii judeţene, în general persoane care au condus instituţii publice. O să vedem ce va decide CCR cu privire la această infracţiune", a susţinut şefa DNA.

Citește și: CULMEA NESIMȚIRII Fata femeii care l-a reclamat pe profesorul de la Tudor Vianu a intrat fără examen la liceu

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.