Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi a RĂBUFNIT în presa internațională: Ce se plânge că i se întâmplă în țară

laura-codruta-kovesi

Politicieni români, ale căror rânduri au fost decimate de sutele de arestări legate de cazuri de mită, încearcă să submineze cea mai amplă campanie anticorupţie din istoria modernă a României prin trivializarea anchetelor, a declarat procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA), Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat joi Bloomberg.

''În ultima vreme, asistăm la o tentativă de ridiculizare a luptei anticorupţie, pentru ca ea să pară nesemnificativă'', a spus Kovesi. 'Şi ce dacă eşti anchetat de procurori? Este la modă să fii anchetat de DNA', a adăugat ea.

Citește și: Seiful cu piesele nelansate ale lui Prince a fost scos la vânzare: Suma uriașă care se cere

După ce Laura Codruţa Kovesi (43 de ani) a început o campanie anticorupţie de tipul celei din Italia anilor '90 intitulate 'Mâini Curate', România a trimis în instanţă un număr record de oficialităţi. Printre suspecţi se află un prim-ministru şi zeci de alţi membri de executiv, mulţi fiind în detenţie pentru luare de mită, notează Bloomberg.

În contextul intensificării campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie din România, mai mulţi politicieni au început să promoveze un mesaj împotriva sistemului judiciar pentru a justifica faptul că unele oficialităţi continuă să deţină funcţii publice, în pofida faptului că sunt anchetaţi sau condamnaţi.

Citește și: Usain Bolt va avea statuie: Cine îl va însoți / FOTO

Încrederea publicului în DNA - 55% - rămâne cea mai ridicată comparativ cu cea în alte instituţii, în pofida unui declin în ultima perioadă, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Avangarde.

Kovesi însăşi a devenit ţinta unor acuzaţii de plagiat în legătură cu teza sa de doctorat, acuzaţii pe care ea le respinge. Deşi îi asigură pe cetăţeni că procurorii nu se simt descurajaţi de atacurile care 'încep de la un nivel foarte înalt' şi care uneori devin personale, Laura Codruţa Kovesi consideră că există riscul unei afectări a credibilităţii întregului sistem de justiţie, continuă sursa citată.

Citește și: Chelsea Londra și Nike au semnat un contract de UN MILIARD DE EURO

Procurorii DIICOT au anchetat detectivi particulari despre care se bănuieşte că fuseseră angajaţi de către suspecţi de corupţie, pentru a hărţui familia lui Kovesi într-o tentativă de a-i afecta imaginea, scrie Bloomberg citat de agerpres.ro.

''Este adevărat că uneori aceste atacuri vin din partea unor persoane aflate în poziţii foarte înalte. Dar nici eu, nici alţi procurori nu ne simţim în vreun fel intimidaţi de aceste atacuri, în special pentru că ele se bazează pe declaraţii false'', a afirmat procurorul-şef al DNA.

Citește și: El e patronul care-și obligă angajatele să-l sărute înainte de începerea serviciului: Cine e PERVERSUL / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.