Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi are proces, miercuri, cu vedetele Antena 3

kovesi

Un nou termen în dosarul în care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti este programat miercuri, la Curtea de Apel Piteşti.

Acesta va fi al cincilea termen după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Piteşti.

Citește și: Vine marea amnistie fiscala!

La termenul anterior, din data de 14 decembrie 2016, jurnalistul Răzvan Savaliuc, care este parte în proces, a solicitat recuzarea completului de judecată. Tot atunci, instanţa era informată că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că a fost depusă o cerere de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Piteşti, precum şi o solicitare privind suspendarea procesului.

Curtea de Apel Piteşti a decis amânarea cauzei pentru data de 11 ianuarie 2017, pentru soluţionarea cererii de recuzare şi a celor aflate pe rolul ÎCCJ.

Citește și: Angelina Jolie și Brad Pitt divorțează cu un judecător…PRIVAT

"În vederea soluţionării cererii de recuzare a completului de judecată, formulată de apelantul-pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, amână cauza în prezentul dosar la data de 11 ianuarie 2017, ora 13,00, pentru când părţile au termen în cunoştinţă (...). Pune în vedere apelantului-pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu şi apelanţilor-pârâţi, prin apărător, ca până la termenul următor să facă dovada modului în care s-au soluţionat cererea de suspendare şi cererea de strămutare a prezentului dosar", se arată în încheierea de şedinţă din 14 decembrie 2016.

Pe 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Piteşti a respins cererea de recuzare, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Citește și: OFICIAL BMW a fost DETRONATĂ: Mercedes-Benz e cel mai mare producător de automobile de lux din lume

La aceeaşi dată, ÎCCJ a respins cererea de suspendare, până la soluţionarea cererii de strămutare, a judecării cauzei aflate pe rolul Curţii de Apel Piteşti. Pentru judecarea cererii de strămutare, termenul a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie 2017.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 21 aprilie 2016, ca procesul intentat de Kovesi postului de televiziune Antena 3 să se judece la Curtea de Apel Piteşti. Instanţa supremă a admis o cerere depusă de jurnaliştii Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică, prin care se solicita strămutarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă de acelaşi grad din ţară.

Citește și: Un exemplar al Principia Mathematica a lui Isaac Newton s-a vândut cu MILIOANE de dolari

În urma admiterii acestei cereri, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă. De altfel, în timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, jurnalistul Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupau de acest caz - Gabriela Manuela Rădulescu şi Andreea Doris Tomescu - de îndeplinirea obligaţiilor profesionale cu rea-credinţă. Savaliuc era nemulţumit de faptul că instanţa nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conţine un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca postul Antena 3, jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru o serie de afirmaţii la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014.

Citește și: Tinerii fac SEX după doar 10 mesaje / STUDIU

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii menţionaţi, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe cei cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.