Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi, ATACATĂ din interior: 'Decizia CCR e foarte clară'

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi pare încercuită. După actorii politici, procurorul şef al DNA este acum atacat chiar din interiorul sistemului. Andreea Ciucă, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România loveşte dur DNA-ul şi spune că decizia CCR asupra DNA care deschisese anchetă împotriva OUG 13 este foarte clară.

Citeşte şi: Traian Băsescu implicat într-un SCANDAL imens la România TV: S-a certat cu un jurnalist

"Decizia CCR e foarte clară, dar şi îngrijit motivată. Nu este vorba de un control al instanţelor către actele trimise în judecată. DNA nu avea competenţă şi a trimis dosarul la Parchet. Motivarea Curţii e foarte îngrijită. Concluziile CCR sunt foarte clare. Un act normativ nu poate fi element pentru creearea unui dosar. Această anchetare a posibilelor infracţiuni nu se poate face direct de organele de cercetare penală. Se poate face prin control parlamentar, comisie parlamentară. Până acum nu ne-a ascultat nimeni. Trebuie neapărat să se discute în CSM ce s-a întâmplat. Faptul că CSM trebuie să analizeze decizia CCR este necesar, mai ales modul în care s-a ajuns la această situaţie.", a spus Ciucă la Antena 3, la emisiunea Alessandrei Stoicescu.

Şi asta nu e tot. Andreea Ciucă atrage atenţia şi asupra protocoalelor dintre SRI şi DNA. "Am făcut o serie de dezvăluiri şi interogări pe seama acestor protocoale între DNA şi SRI. Nu am primit niciun răspuns. CSM ne-a spus că sunt clasificate.", a mai spus Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.