Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi nu scăpă de comisie: Anunţul făcut de Călin Popescu Tăriceanu

nasul.tv
coldea kovesi

Se pare că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi nu mai are scăpare. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu vrea ca aceasta să fie neapărat chemată la audierile Comisiei de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009. În direct la România TV, Tăriceanu a adus acuzaţii grave lui Kovesi, dar şi lui Florian Coldea, fostul adjunct SRI.

Citește și: Au fost descoperite VIRUSURI GIGANTICE: Specialiștii le-au depistat într-o stație de epurare a apei

"Kovesi are vreun statut special? E scutită de cineva să nu dea curs unei anchete parlamentare? În toate statele există astfel de comisii care nu se substituie judecătorilor. Chiar şi preşedintele SUA are obligaţia să se prezinte în faţa comisiilor. Toţi cetăţenii trebuie să aibă aceleaşi obligaţii în faţa legii.

Citește și: Franța și Japonia lansează o sondă spre una din lunile lui Marte

Noi nu avem de-a face cu activitatea procurorilor. Aici este vorba despre politică. Dacă comisia va putea scoate la iveală aspectele unor disfuncţionalităţi poate face un raport şi dacă sunt lucruri grave va solicita procuraturii să se ocupe de acele chestiuni. Nu a fost o reuniune de tip instituţional. Era o cină de taină probabil la care aceste persoane alese pe sprânceană aveau unele subiecte de discutat. Nu cred că e o coincidenţă. Nu vorbeau de şinele de cale ferată. Dacă nu au nimic de ascuns, de ce să nu vină la comisia de anchetă", spune Tăriceanu.

Citeşte şi: PSD: Comisia Europeană a confirmat că avem o creștere economică solidă

Şi asta nu e tot. Şeful Senatului a continuat seria acuzaţiilor dure. "La acea întâlnire lucrurile nu au stat aşa cum trebuie. Informaţiile indică un stat paralel în România. Am vorbit de forţe oculte. Aceste forţe oculte au ieşit la suprafaţă, adică cine era acolo. Mentalităţile de tip comunist încă subzistă în instituţiile de forţă. Nu-mi fac speranţe că parchetul va face lumină în acest caz. Situaţia ar putea exploda dacă nu rezolvăm problemele acum. Să nu îşi facă iluzii cei care cred că dacă trece timpul se va uita totul. Cei care vor să îngroape aceste chestiuni, să pună batista pe ţambal se înşeală", a încheiat Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.