Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi şi Klaus Iohannis, 'pe mâna' parlamentarilor: Anunţul lui Traian Băsescu

www.luju.ro
basescu kovesi

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, se implică în scandalul alegerilor prezidenţiale din 2009. După ce Liviu Dragnea a anunţat că şi Klaus Iohannis sau Laura Codruţa Kovesi ar putea ajunge în faţa comisiei parlamentare, Băsescu nu exclude convocarea celor doi, dar spune ce ar fi făcut el dacă ar mai fi fost preşedinte.

Băsescu nu crede că șefa DNA va accepta să fie audiată de Dragnea și nici că Iohannis va ajunge în comisie.

Citește și: Gigi Becali aruncă în stradă o femeie celebră: A dat-o-n judecată și îi ia casa

"E foarte greu de spus ca Laura Codruţa Kovesi să fie chemată la o comisie senatorială. Prin regulamentele actuale nu poate fi obligată nicio persoană să participe la astfel de manifestări politice. Este şi o decizie a CCR. Nu sunt de nicio parte. Am spus că trebuie să fie o anchetă a Parchetului general. Am susţinut această comisie şi la Parlament. Să facă ce vor. Mi-e greu să vă spun cum reaţionează la acest lucru un preşedinte în funcţie. Nici eu nu aş fi mers dacă eram preşedinte. Nu ştiu dacă ar merge Klaus Iohannis. Dacă e cinstită comisia, să facă o analiză corectă sau se vrea un rezultat politic. ", a spus Băsescu.

Citeşte şi: Statul Islamic a UCIS doi soldați americani

Acesta şi-a permis să-l ironizeze şi pe fostul său competitor, Mircea Geoană. "M-aş bucura dacă Senatul l-ar desemna preşedinte pe Mircea Geoană. Se înţeleg cu Iohannis, îşi face mandatul, apoi îşi continuă şi Iohannis mandatul. Lăsaţi-mă să fiu ironic. Neplăcut pentru doamna Kovesi ar fi dacă se duce şi dacă nu se duce la Comisie dacă este chemată.", a spus Băsescu.

Citește și: Un afacerist oltean a fost săltat de DIICOT după ce a pus mai multe tinere să se prostitueze

Actualul senator exclude posibilitatea să facă parte din comisia parlamentară, dar anunţă că el a fost cel furat în 2009. "Exclud această posibilitate să fac parte din comisie. Eu l-am desemnat pe Robert Tucescu. A fost implicat într-un moment al campaniei.

Dacă se va începe o comisie parlamentară, trebuie să plece de la o premisă. E o probă că de la mine s-au furat voturi în 2009. S-au renumărat voturile nule şi din acelea mi s-au furat 3000 de voturi. Asta înseamnă 3%. Şi cum reuşea un singur om al meu să fure în secţia de votare să fure împotriva a 4 hoţi de la ceilalţi. Buletinele de vot nu mai există. 2,3% din voturile lui geoană trebuiau să fie la mine.

Foarte important ar fi să se afle ce făceau cei 4 la Oprea acasă. locul lor în acea seară era la birou. Dacă se reclamau furturi, trebuiau să fie pe fază, atât parchetul, cât şi SRI-ul. Nu prea aveau ce căuta acolo. Doamna Kovesi venise cu adjunctul şi Coldea era şi cu şeful lui politic acolo. Asta cred că parchetul va putea rezolva, nu comisia parlamentară. Cât timp preşedinti, miniştri, senatori dau declaraţii la procurori, doamna Kovesi de e să nu dea? Eu cred că dacă voiau să schimbe ceva, stăteau la birou. La Oprea acasă vorbeau la telefon. Resping ideea că am vorbit cu Kovesi în noaptea alegerilor. Discuţia relatată cu Andronic era după ora 22. Geoană trecuse de scena ţopăitului. Nu a vorbit cu mine, poate cu un alt preşedinte. Eu ştiam că am câştigat cu voturile din dispora.", a spus Băsescu la România TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.