Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega: 'Fără foamea din România, n-ar exista profit în Occident'

laurentiu rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega denunță Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pe motiv că ”guvernanții de la Bruxelles și liderii din țările puternice consideră tacit că Uniunea trebuie să rămână împărțită între un centru select și o periferie pauperă. Dacă n-ar exista foamea din România, n-ar exista nici profitul pentru Occident! Prin urmare, MCV-ul, Schengen-ul, Directiva lucrătorilor, calitatea „estică” a produselor din supermarketuri, toate fac parte dintr-o stare de lucruri pe care Bruxelles-ul și alte două-trei capitale nu au niciun interes să o schimbe”, arată europarlamentarul român într-un comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO. Mai mult, el afirmă că ”MCV-ul este morcovul agățat de un băț pe care călărețul îl ține în fața măgarului pe care călărește. Iar drumul e al dracului de lung!”

Tocmai de aceea, observp Rebega, noul Raport al Comisiei Europene pe MCV pentru România nu avea cum să fie pozitiv în contextul general din țară. De la demonstrațiile din iarnă împotriva Ordonanței 13 la noianul de declarații și luări de poziție recente, este clar că, în România, se poartă un război politic a cărui miză este Justiția.

”Nu spun că, în țara noastră, toate merg bine, iar Justiția șomează. Sunt de acord cu multe dintre recomandările Raportului. Doar că ele, prin generalitate, sunt valabile aproape pentru orice țară europeană”, mai spune Rebega.

Europarlamentarul arată că ”pentru actorii interni, Raportul este un instrument de luptă, fiecare tabără scoțând în evidență ceea ce îi convine. Comisia Europeană, însă, nu a intenționat să favorizeze sau să intimideze cu acest Raport taberele politice din România. Cel puțin nu la modul de a schimba, peste noapte, o anumită configurație politică. Nu, intenția Comisiei este de a păstra o pârghie de control asupra României, indiferent cine se află la putere. De ce? România se află într-o zonă geopolitică fierbinte și orice grad de libertate în plus ar căpăta, consecințele sunt foarte greu de anticipat. Problemele pe care le are Bruxelles-ul cu Polonia sau Ungaria nu trebuie să se repete și în România!”

Iar ca răspuns pentru cei care l-ar acuza că victimizează România, Rebega atenționează că ”în aceeași situație se află și Bulgaria, unde la putere se află o coaliție de dreapta!”

Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii vine cu VEŞTI BUNE pentru români. Ce se întâmplă cu vaccinurile antigripale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.