Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov: Moscova, Teheranul şi Damascul cer SUA să respecte suveranitatea Siriei

rt
rusia, siria, iran

Moscova, Teheranul şi Damascul consideră că SUA trebuie să respecte suveranitatea Siriei, a declarat vineri ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, la finalul consultărilor pe care le-a avut cu omologii iranian şi sirian, informează agenţia de presă TASS, potrivit agerpres.

'Am confirmat poziţia noastră comună, care constă în aceea că este vorba de un act de agresiune din partea SUA, de o încălcare brutală a statutului ONU. Insistăm ca ele (SUA) să respecte suveranitatea Siriei şi să nu admită acţiuni asemeni celor din 7 aprilie', a declarat Lavrov.

Rusia REACŢIONEAZĂ la tensiunile din Peninsula Coreeană

Potrivit ministrului de externe al Rusiei, atacul aerian al SUA a fost menit să submineze procesul de pace în Siria şi să înlocuiască puterea din această ţară, însă astfel de încercări nu se vor solda cu succes.

'Astfel de acţiuni agresive sunt îndreptate spre subminarea procesului de pace care este prevăzut prin rezoluţia unanim adoptată a Consiliului de Securitate al ONU şi care prevede că numai poporul sirian va decide soarta Siriei. O astfel de acţiune este în mod evident menită să ne abată de la acest concept de bază şi să găsească din nou pretexte pentru a trece la înlocuirea regimului' de la Damasc, a subliniat Lavrov.

La rândul său, şeful diplomaţiei siriene, Walid Muallem, a declarat că Moscova, Teheranul şi Damascul vor continua să lupte împotriva terorismului în Siria. 'Le sunt recunoscător prietenilor noştri din Iran şi Rusia, pentru sprijin. Confirm că vom continua să curăţăm pământul Siriei de terorism', a spus Muallem.

Joi 'am discutat cu Serghei Lavrov despre sporirea eficienţei în lupta împotriva terorismului, precum şi despre perspectivele sprijinului pe care Rusia îl oferă Siriei în diferite domenii. De asemenea, am discutat azi cu (ministrul de externe iranian) Mohammad Javad Zarif aceleaşi subiecte', a mai spus ministrul de externe sirian.

Mama Tuturor Bombelor (MOAB). Cea mai mare armă americană NON-nucleară - FOTO/VIDEO

Potrivit ministrului de externe sirian, situaţia privind presupusul atac chimic din Khan Sheykun este o acţiune fabricată, regimul de la Damasc nefolosind substanţe toxice. 'Siria a reiterat de nenumărate ori că noi nu avem arme chimice, iar în acest sens există dovezi ale Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice. Ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheykun este o acţiune fabricată, forţele aeriene siriene nu au lovit cu arme chimice niciun fel de ţinte în Khan Sheykun', a spus Walid Muallem.

SUA au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra bazei aeriene siriene Shayrat, ca răspuns la presupusul atac chimic imputat de Occident regimului de la Damasc şi soldat cu cel puţin 87 de morţi, printre care 30 de copii şi 20 de femei.

Iranul şi Rusia au condamnat bombardamentele lansate de SUA împotriva bazei Shayrat, în timp ce aliaţii SUA, între care Marea Britanie, Australia şi Arabia Saudită, şi-au exprimat sprijinul pentru acţiunea militară americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.