Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecții de ”președinte” de la Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis

iohannis basescu

Europa e cutremurată de ceea ce s-a întâmplat în Germania în seara de Anul Nou! Zeci de femei au fost agresate sexual și au fost jefuite în Koln și alte localități de către refugiați. Traian Băsescu îi dă lecții lui Klaus Iohannis cum poate face ca România să nu fie scena unor astfel de evenimente tragice.

Citește și: 'Eram fugărite ca vitele': Mărturiile zguduitoare ale tinerelor din Germania violate de refugiaţi

"Exact cum Olanda ne spune nu veţi intra în Spaţiul Schengen, deşi e un drept al nostru. Exact cum ne spune Olanda, aşa spune şi ROmânia: nu mai primim cote. Punct. Deci se poate în interiorul UE când stai pe picioarele tale, nu vreau să intru în subtilităţile bătăliei Olandei ca România să nu intre în Spaţiul Schengen. Din acest motiv, cu certitudine, foarte multe fluxuri de mărfuri tranzitează prin Rotterdam. Povestea cu corupţia pe care ne-o servesc, măcar de-ar face-o olandezii. Despre asta vorbim, despre un stat care poate la un moment dat a crezut că se rămâne la 1800 de refugiaţi, anul acesta s-a mărit cota la 6000, dar nu s-a făcut ultima repartizare, pentru că în UE au intrat peste un milion de islamişti.

Detalii aici: Germania e în ALERTĂ: O mie de refugiați au violat și jefuit femei de Anul Nou într-un mare oraș

Se va face repartizarea probabil în primul trimestru al anului viitor, dar ţineţi cont: în UE vor intra la anul mai mulţi refugiaţi decât în 2015. Pentru că politicienii europeni au vorbit dar nu au făcut nimic pentru consolidarea frontierelor. Ce facem acum că s-a trimis şi din România nava de patrulare. Deci nu s-a intervenit cu nimic în consolidarea graniţelor Spaţiul Schengen. Intră cine vrea cum vrea, în grupuri mari, mici, deci nu e posibil. Aşa cum Olanda ne spune că nu intrăm în Schengen că are nişte interese, la fel de bine România poate să spună că nu primeşte cotă. Să nu amestecăm lucrurile. Sunt două lucruri diferite: state membre nu au decât să emită o ordonanţă ca pentru refugiaţi să se acorde un nivel de asistenţă socială mai mic, dar România ar face o greşeală incalculabilă să accepte ca o lege europeană să nu fie aplicată cetăţenilor săi, ori legislaţia europeană spună că cetăţenii UE trebuiesc trataţii din punct de vedere al asistenţei sociale în mod egal cu cetăţenii ţării sale", a explicat fostul şef al statului la B1 TV.

Detalii aici: VIDEO Primele imagini cu agresiunile sexuale ale refugiaților în Germania: Situație de netolerat

Băsescu îi transmite lui Iohannis că e singurul care poate pune piciorul în prag în ceea ce privește cotele obligatorii de refugiați.

"Cu tot respectul, sunt chestiuni de interes naţional şi de constituţionalitate. Preşedintele România ca responsabil legal e cel care trebuie să meargă la primul Consiliu sau să notifice în scris Bruxelles-ul că România nu mai acceptă cote, dar ceva trebuie făcut. Nu a făcut nimic UE să avem garanţia că în 2016 nu va fi la fel sau mai rău. Care e soluţia pentru un stat care mai e şi refuzat din Schengen? Cred că România trebuie să fie extrem de fermă.

Citeşte şi: Senatoarea Cristiana Anghel îi face o cerere inedită lui Klaus Iohannis

În momentul în care preşedintele României ar spune că nu acceptăm cote, se va găsi probabil cancelarul austriac să zică vă vom tăia banii alocaţi de UE, iar Bucureştiul spune că vă tăiem Petromul. Dacă stai să te calce în picioare cu zâmbetul pe buze şi papionul la gât..trebuie să înţeleagă că sunt nişte linii roşii peste care nu se trece. Eu am folosit de câteva ori expresia este linie roşie şi peste asta nu se trece şi toată lumea a înţeles. Ungaria a deschis un proces pentru acest sistem cu cote. A scos un ministru dintr-o veche ţară europeană care ameninţa cu un proces. Hai la judecată, dar până nu ne judecăm, nu vi le accept", a mai continuat Băsescu.

Citește și: Cristi Borcea a fost dus, de URGENȚĂ, la spital

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.