Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii nu se ţin, se spală: Lecția de la DNA

bani

Banii din corupţie nu se păstrează nici acasă şi nici în conturi bancare. O spun chiar procurorii DNA, care au descoperit că mulţi dintre suspecţi au preferat să spele banii din mită. Dacă Darius Vâlcov a optat pentru artă, Radu Mazăre a construit un imperiu media, pe când Elena Udrea a investit în tehnologie, potrivit digi24.ro.

Radu Mazăre este acuzat de procurori că a cerut 2 milioane de euro mită pentru autorizarea construcţiei unor malluri pe litoral şi alte 7 milioane pentru desemnarea firmei care să se ocupe de strângerea gunoiului din Constanţa. Radu Mazăre nu s-ar fi atins personal de bani, ci a cerut ca ei să fie plătiţi - sub forma unor contracte de publicitate - către televiziunea controlată indirect de el.

Nici Elena Udrea nu a folosit banii din mită pentru depozite bancare şi nici nu a ţinut presupusa şpagă în casă, spun procurorii. Banii pe care nu i-a donat la partid, au fost folosiţi pentru achiziţia de... tehnologie.

"A plătit suma de 71.920 RON pentru un pachet de servicii de monitorizare a presei în mediul online. Plata reprezenta contravaloarea accesului la aceste servicii, de care a beneficiat Udrea Elena Gabriela în vederea desfăşurării activităţii politice", potrivit DNA.

Procurorii spun că în schimbul acestor bani, pe tableta Elenei Udrea a fost instalat un program care îi arăta în timp real ce scrie presa despre ea.

Darius Vâlcov a preferat arta ca investiţie împotriva deprecierii leului.

Anchetatorii spun că a cumpărat 151 de tablouri, multe semnate de pictori celebri precum Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Andy Warhol, Pablo Picasso și Nicolae Grigorescu.

Nu întotdeauna legea a fost încălcată pentru bani. Unii s-au mulţumit cu mai puţin.

Despre fostul vicepreședinte al Curții Constituționale, Toni Greblă, procurorii spun că nu s-a încurcat cu bani, ci în schimbul traficului de influenţă a preferat capre pentru ferma de la ţară, o maşină, dar şi câteva rochii pentru soţie.

Preluare: Digi24

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.