Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege menită să protejeze minorităţile religioase, votată în parlamentul unei provincii pakistaneze

pakistan

Provincia Sindh din sud-estul Pakistanului, unde locuiesc majoritatea hinduşilor din această ţară, a votat joi o lege care îi face pe cei vinovaţi de 'convertire forţată' pasibili de închisoare pe viaţă, pentru a proteja minorităţile adesea tratate dur în această republică islamică, informează AFP. Această lege, votată în unanimitate de adunarea legislativă a provinciei, le interzice minorilor să-şi schimbe religia şi impune un răgaz de 21 de zile înainte de a înregistra convertirea, pentru a-i da celui convertit timp să se gândească.

"Este necesar să scoatem în afara legii convertirile forţate şi să-i protejăm pe cei care sunt victimele acestei practici abjecte", se spune într-un comunicat al parlamentului local. Convertirile forţate, în special de tinere hinduse la islam, constituie o problemă veche în Sindh. În 2014, un grup ce milita împotriva violenţelor religioase din Pakistan, Mişcarea pentru Solidaritate şi Pace, a dezvăluit în faţa Congresului american că practicile de convertire forţată vizează în special tinerele fete răpite din cadrul familiilor lor pentru a fi convertite şi măritate, în jur de o sută de cazuri pe an.

Noua lege prevede o pedeapsă între cinci ani de închisoare până la detenţie pe viaţă pentru orice persoană care forţează o alta să-şi schimbe religia. "Aceasta este o lege istorică", a declarat autorul ei, deputatul hindus Nand Kumar Goklani. "Ea pune capăt problemei pentru minoritatea hindusă, care se va simţi de acum mai bine protejată", a adăugat el, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.