Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege pentru interzicerea organizațiilor politice cu caracter comunist

comunism

O propunere legislativă semnată de 24 de senatori PSD şi UNPR care prevede că organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise a fost înregistrată în această săptămână la Senat. 

"Organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise. Scopul aceste interdicţii este prevenirea reinstaurării în Romania a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică - cu un număr de victime situat oficial între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei - România fiind totodată unica ţara în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1.100 morţi şi peste 3.300 răniţi", se arată în propunerea legislativă. 

Printre iniţiatori se numără liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, senatorii Gabriela Firea, Ilie Sârbu şi Timotei Stuparu. 

Actul normativ stipulează că aderarea la o organizaţie politică cu caracter comunist se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 6 ani. De asemenea, constituirea unei asemenea organizaţii se va pedepsi cu închisoare de la 5 la 10 ani, sprijinirea sub orice formă a acesteia se va pedepsi, tot cu închisoare, de la 2 la 4 ani. 

Propunerea legislativă pentru interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist urmează să fie distribuită de Biroul permanent pentru avize şi raport comisiilor de specialitate din Senat. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.