Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea antifumat - perdeaua de fum pentru legea pensiilor parlamentarilor

Am observat ca intrarea in vigoare a legii antifumat i-a lasat pe proprietarii de baruri si cafenele fara clienti.

In ultima perioada cafenele si barurile sunt aproape goale, chiar si la orele de seara, cand in unele localuri nu mai gaseai o masa libera.
Am discutat ca cativa proprietari de localuri si mi-au spus ca daca o sa continue sa-i viziteze acelasi numar de clienti, in urmatoarele doua luni vor trebui sa inchida afacerea.
Problema nu este legea in sine, ci continutul ei excesiv de dur, de idiot si de alambicat. In Romania, suntem campioni la a avea ori un mare vid legislativ ori la adoptarea unor legi foarte restrictive.

Dragi proprietari de baruri si cafenele, puteti sa-i multumiti pentru aceasta minunata lege, care are la baza o logica de doi pereti si un plafon, doamnei deputat Aurelia Cristea si in special PSD-ului si domnului Dragnea.
Saptamana trecuta domnul Dragnea avea curajul sa ne spuna ca aceasta lege este prea restrictiva.

Bine domnule Dragnea, adica ce vreti sa ne spuneti, ca dvs. si deputatii PSD-ului in frunte cu doamna Aurelia Cristea ati votat o lege si nu stiati ce continea legea?
Adica la Camera Deputatilor se voteaza legi in necunostinta de cauza? Primeaza degetul mare de la mana ridicata? Am inteles ca domnul Zgonea este coleg cu Mihai Viteazul dar nu e cazul sa confundati votul din Camera Deputatilor cu luptele dintre gladiatori din Roma antica.
Domnule Dragnea mai bine le spuneti oamenilor cum, din cauza presiunii opiniei publice si a media, din cauza votului pentru legea pensiilor parlamentarilor in ziua de 15 decembrie 2015, cineva a venit cu ideea sa introduca pe ordinea de zi legea antifumat.
O smecherie ieftina, aceasta lege antifumat a fost votata pe repede inainte doar ca sa reduca din oprobriul la care era supus partidul, sa mute atentia de la legea pensiilor parlamentarilor catre alt subiect.

Asa se rezolva problema fumatului? Mutam fumatorii in strada si punem lacatul pe afacerile micilor intreprinzatori? Asta e solutia? Unde sunt programele si campaniile cu tema impotriva fumatului care ar trebui sa fie derulate de Ministerul Sanatatii?
Ministerul Sanatatii se ocupa de aspecte minore ale problemei fumatului, cum ar fi ambalajul pachetelor de tigari sau interzicerea tigarilor mentolate, pe care nu le mai fumeaza nimeni si nici nu se mai gasesc la vanzare de foarte mult timp.

Sunt de acord cu o lege a fumatului care sa-i protejeze pe nefumatori, dar nu prin haituirea fumatorilor.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.