Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea dării în plată, adoptată în această săptămână de Senat

senat

Senatorii au adoptat, în aceasta saptamâna, în unanimitate, ca urmare a cererii de reexaminare trimisa Parlamentului de presedintele Klaus Iohannis, proiectul legii darii în plata a unor imobile în vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul ''Prima casa'' sa fie inclus în acest act normativ.

Senatorii au respins un amendament care prevedea excluderea din lege a programului ''Prima casa'' si au introdus un altul care se refera la faptul ca pentru stingerea creantei dintr-un contract de credit prin dare în plata, valoarea contractului de credit, la momentul acordarii, nu trebuie sa depaseasca 150.000 euro, suma calculata la cursul de schimb al BNR în ziua încheierii contractului, garantat prin ipoteca asupra unui bun imobil cu destinatie de locuinta.

Secretarul de stat în Ministerul Finantelor Publice Enache Jiru a spus ca MFP sustine punctul de vedere al BNR, aratând ca aplicarea actului normativ asupra programului ''Prima casa'' ar duce la blocarea acestuia.

Deputatul PNL Daniel Zamfir, unul dintre cei 157 de initiatori ai actului normativ, a precizat ca legea trebuie sa fie dreapta si sa fie cât mai repede aplicabila. ''Oamenii sunt disperati ca bancile îi scot afara din casa. Legea nu este împotriva sistemului bancar, ea a fost gândita ca una sa aduca un echilibru între banci si clienti si sa-i protejeze pe acestia din urma împotriva abuzurilor bancilor. (...) Legea se aplica persoanelor fizice consumatori'', a explicat liberalul.

 

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.