Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea defaimarii initiata de Dragnea, amanata. Risca un atac la CCR / UPDATE

camera-deputatilor

Controversata lege a defaimarii initiata de presedintele PSD Liviu Dragnea va fi amanata de Camera Deputatilor, desi figura pe ordinea de zi a sedintei de plen, sustin surse parlamentare

Dezbaterea ei va fi lasata pe saptamana viitoare cel mai probabil pentru ca raportul intocmit de Comsia Juridica a fost finalizat abia miercuri dimineata, iar regulamentul Camerei prevede ca deputatii sa aiba 5 zile la dispozitie pentru a studia aceste rapoarte inainte de sedinta de plen.

Daca deputatii ar ignora aceasta prevedere din regulamentul Camerei, si ar vota legea azi, aceast lucru ar crea motivele necesare atacarii acesteia la CCR si chiar respingerea ei.

Mentionam ca in ciuda prevederii din regulament amintita anterior, deputatii au dezbatut de multe ori legi pentru care rapoartele fusesera intocmite cu doar o zi inainte.

UPDATE: Liderul de grup al PNL, Eugen Nicolaescu a propus scoaterea legii de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, invocand tocmai incalcarea regulmaentului. Deputatul PSD, Marian Neacsu a declarat ca PSD nu este de acord.

"In ultimii ani, acest articol de regulmaent a fost incalcat cu obstinatie. Cutuma bate regulmaentul. Le-am spus colegilor din Comisia de regulament sa puna cutuma in acord cu regulamentul.

Aceasta cutuma exista dinainte sa fiu eu in Parlament", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.