Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea graţierii, în PERICOL: Ce a anunţat un lider PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor amână pentru sesiunea parlamentară următoare decizia în privinţa proiectului referitor la graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea, a declarat, marţi, că nu mai este timpul necesar pentru ca acest proiect să fie dezbătut în actuala sesiune.

Citește și: Numărul 2 din PSD nu se lasă: Tudose nu are anvergura de a conduce un Guvern/VIDEO

"După cum ştiţi, săptămâna aceasta trebuia să facem o dezbatere publică pe acest subiect, lucru care nu s-a mai întâmplat, se va întâmpla începând de săptămâna viitoare probabil, dar este evident că nu se mai poate rezolva nimic în această sesiune. (...) Evident nu mai putem să încheiem procedura în Parlament, nemaiexistând sesiune", a explicat Nicolicea, la Parlament, conform Agerpres.

Citește și: Dosarul 'Alegeri 2009', ÎNCHIS: Comisia de anchetă ar putea lucra toată vara la acest caz

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, după ce termenul pentru dezbatere şi aprobare s-a împlinit pe 23 mai. Înregistrat la Senat la 1 februarie, proiectul de lege al Guvernului privind graţierea unor pedepse a fost dezbătut şi amendat semnificativ în Comisia juridică, condusă atunci de senatorul PSD Şerban Nicolae, fiind întocmit un raport de admitere pe 8 mai.

Citeşte şi: Un lider PSD știe cine ar fi putut fi premierul IDEAL: 'România ar fi avut de câștigat'

Plenul Senatului a decis, ulterior, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind graţierea unor pedepse, pentru o săptămână, decizia fiind una politică, luată de coaliţia PSD-ALDE, care a susţinut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului şi nu în varianta Comisiei juridice. Totodată, Şerban Nicolae a fost înlocuit de conducerea PSD de la şefia Comisiei juridice cu Robert Cazanciuc, fiind astfel sancţionat pentru atitudinea sa în privinţa legii graţierii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.