Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leul s-a prăbușit după aprobarea Bugetului în Guvern

euro

După ce Guvernul a aprobat Legea Bugetului pe 2016, leul s-a prăbușit în fața valutelor importante. Cursul euro a depăşit joi pragul de 4,5 de lei pe piaţa interbancară. Depășirea pragului psihologic de 4,5 lei pentru un euro vine după ce miercuri Banca Națională a României a anunțat un curs record pentru ultimele șase luni.

Un euro este cotat joi la 4,5025 lei, cel mai mare curs din ultimele 11 luni. În raport cu dolarul american, moneda naţională a pierdut teren, cursul anunţat de BNR fiind de 4,1166 lei. Cotaţia leului faţă de francul elveţian a ajuns la 4,1619 lei.

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat că situația nu este una îngrijorătoare.

”4,5 am mai avut, o să avem înapoi și 4,4 și 4,3. Piața valutară este una stabilă și este stabilă de când a început criza și până acum. Noi am avut o criză accentuată în România care nu a afectat stabilitatea financiară și stabilitatae pieței valutare. Cuvântul îngrijorare nu mai trebuie folosit pentru că nu are sens în scest context”, a declarat Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.