Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al SUA și e aproape de al 4-lea titlu mondial

 Lewis Hamilton

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al SUA, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel şi de finlandezul Kimi Raikkonen, ambii de la Ferrari. Hamilton şi-a extins la 66 de puncte avansul în fruntea clasamentului piloţilor, fiind foarte aproape de a câştiga al patrulea său titlu mondial din palmares. Dacă Hamilton mai are de aşteptat cel puţin o cursă pentru a se "încorona" campion, echipa Mercedes şi-a asigurat al patrulea titlu mondial consecuitv la constructori, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Plecat de pe locul 16 al grilei de start, din cauza unei penalizări, olandezul Max Verstappen de la Red Bull l-a depăşit cu câteva viraje înainte de final pe Raikkonen şi a trecut linia de sosire al treilea. Însă olandezul a fost penalizat cu cinci secunde pentru depăşirea limitelor pistei la atacul asupra finlandezului, astfel că a fost retrogradat pe locul 4, iar Raikkonen a urcat pe podium.

Verstappen a mers la festivitatea de premiere, dar a fost informat de decizia comisarilor FIA şi a părăsit supărat anticamera podiumului.

La Austin, finlandezul Valtteri Bottas de Mercedes s-a clasat al cincilea, înaintea francezului Esteban Ocon de la Force India, al şaselea.

Spaniolul Carlos Sainz jr. a ocupat locul 7 la prima cursă disputată în calitate de pilot al echipei Renault, după ce în primele 16 etape a fost la Torro Rosso.

Pe locurile 8-10 s-au clasat în ordine mexicanul Sergio Perez de la Force India, brazilianul Felipe Massa de la Williams şi rusul Danil Kviat de la Toro Rosso.

Australianul Daniel Riccirado de la Red Bull a abandonat în turul 16, iar spaniolul Fernando Alonso de la Mclaren-Honda, în turul 25, din cauza unor probleme tehnice.

Fostul preşedinte al SUA Bill Clinton l-a premiat pe Hamilton, iar multiplul campion olimpic Usain Bolt pe reprezentantul echipei Mercedes. Bolt a intervievat piloţiii după cursă, la festivitatea de premiere, şi i-a făcut cadou lui Hemilton o pereche de pantofi sport de alergat.

Pentru Hamilton, aceasta a fost cincea victorie la Austin, a noua în acest sezon şi a 62-a din carieră.

Următoarea etapă va avea loc în Mexic, duminica viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.