Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu, CRITICATĂ DUR: A încălcat independența justiției

facebook.com
Olguta Vasilescu

Consiliul Superior al Magistraturii a decis luni că primarul oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu (PSD), trimisă în judecată pentru fapte de corupţie, a încălcat independenţa justiţiei, atunci când a declarat că procurorul de caz i-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Klaus Iohannis, şi când a postat pe Facebook documente din dosarul de anchetă, informează Adevărul.

Membrii CSM şi-au însuşit concluziile unei note realizate de Inspecţia Judiciară. Potrivit Inspecţiei Judiciare, afirmaţiile denigratorii făcute de Olguţa Vasilescu, deşi vizau activitatea procurorului de caz, „acestea au avut drept consecinţă majoră alterarea, înainte de toate, a încrederii opiniei publice în competenţa, corectitudinea şi probitatea pe care, în mod legitim, orice persoană care încredinţează magistraţilor apărarea drepturilor sale le aşteaptă”.

Ce îşi doreşte Ponta de ziua lui

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, luna trecută, Inspecției Judiciare cererea DNA de apărare a independenței sistemului judiciar față de declarațiile și materialele lansate în mass-media de către primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

La un pas de tragedie: Un cunoscut cântăreț de la noi a făcut infarct pe stradă

Fost secretar de stat din Ministerul Justiției, condamnat la 5 ani de închisoare pentru mită

Edilul Craiovei a postat pe Facebook stenograme din înregistrarea video efectuată de Petre Becheru, denunțător în dosarul social-democratei.

''Textul e mai amplu, deoarece discuția a durat două ore. Am pus doar partea de final (...) P.S. Observați și cum se poate "proba" o infracțiune de spălare a banilor. La un moment dat, nervos după discuții de două ore în care nu se ajungea la niciun rezultat și apăruseră acuzații cu DNA și infracțiunea de spălare de bani, constructorul spune ca banii lui și-i spală el. La nervi, sub formă de glumă. Nu mai faceți glume! Unii le iau ca atare și te trimit în judecată... Halucinant!'', a scris pe 30 iulie edilul, atașând postării pagini dintr-un proces verbal.

Pe 31 iulie, Olguța Vasilescu anunța, tot Facebook, continuarea seriei stenogramelor la baza cărora au stat înregistrările efectuate de Petru Becheru, denunțător în dosarul "Fațada".

''După cum v-am promis, pe parcursul acestui proces, veți face cunoștință cu toți denunțătorii mei, cu probele DNA și cu probele pe care le vom depune în apărarea mea. De aceea, pe unii îi veți cunoaște mai târziu, pentru că avocații îmi cer să nu dezvălui strategia de apărare. Dar vă asigur că nu voi ascunde nimic din acest dosar. (...) Răbdare! Pe parcursul acestui dosar veți începe să cunoașteți sistemul. E un dosar public, dar primul publicat integral pe Facebook...'', adăuga ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.