Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu face anunțuri CRUCIALE pentru toți românii: avem creșteri SPECTACULOASE

Libertatea
olguta vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut un fel de bilanț al modului în care a fost realizat programul de guvernare al PSD. Ea a oferit cifrele, care arată că avem creșteri spectaculoase în rândul locurilor de muncă, dar a precizat și faptul că au crescut salariile în anumite domenii cheie.

Citește și: Mesaj emoționant postat de premierul Tudose, în urma atentatului de la Barcelona: Anunț important făcut de primul-ministru

„Această creștere economică este datorată mai mult consumului, e adevărat că și consumul a crescut, dar nu e mai puțin adevărat că și producția industrială a crescut la 11.5%. De aftfel, creșteri spectaculoase la locuri de muncă. Sunt mai mulți bani în buzuunarul românilor. Am făcut și majorări salariale și de pensii”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Stimulente de reiserție, pentru tinerele mame ca să nu stea doi ani de zile în concediu de maternă și seîntorc la muncă și atunci statul le dă un bonus. 55.000 de mame s-au întors la muncă.

Salariul minim pe economie a crescut cu 16%. Un milion de români care au salariu minim 1.450 de lei.

Fonduri de bursă pentru studenți. Aceste burse se dau și pe perioda vacanței. Beneficiari 46.414 de studenți.

Creșterea medie a salariilor din sectorul bugetar, +10.5%. Cultură +50%, Administrație +20%, Armată + 15%”, a declarat ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu.

În ceea ce privește creșterea pensiei minime garantate, Lia Olguța Vasilescu a declarat că la începutul anului s-a pornit de la punctul de pensie de 871 de lei și că s-a ajuns acum la 1000 de lei: Beneficiari: peste 5 milioane de români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.