Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu refuză FMI: Ce se întâmplă cu pensiile românilor

inquamphotos.com / Octav Ganea
lia olguta vasilescu

Lia Olguța Vasilescu răspunde FMI după ce instituția financiară FMI recomandă Guvernului să amâne creşterea punctului de pensie, programată la 1 iulie. La Antena 3, ministrul Muncii le-a transmis românilor că pensiile vor fi majorate, așa cum s-a promis în programul de guvernare.

”Guvernul își va respecta programul de guvernare. PSD și ALDE au câștigat alegerile, nu FMI. Comisia Europeană și FMI au greșit mereu prognoza despre România. Creșterile de pensii și salarii vor costa 16 miliarde de lei, dar avem venituri de 17.5 miliarde de lei. Noi nu acceptăm tăieri de pensii și salarii, FMI a lucrat cu astfel de guverne.

Noi explicăm ce avem și ce facem, atât Comisiei Europene, cât și FMI. Nu există niciun risc pentru nicio criză. Ministrul de Finanțe e obligat să se îngrijoreze de fiecare dată când e vorba de creșteri de pensii și salarii. Dar, el e obligat și să aplice măsurile economice pentru ca să se învârtă economia.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

De la 1 ianuarie 2017, pensiile au fost indexate cu 5,27%. În plus, cele sub 2.000 de lei nu mai sunt impozitate cu 16%. Pensia minimă garantată a crescut la 520 de lei, iar punctul de pensie este de 917 lei. Acesta va ajunge la 1.000 de lei de la 1 iulie, ceea ce înseamnă că toate pensiile vor crește din nou de la această dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.