Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu, analiză dură: 'Dacă vor scădea salariile, e fix vina angajatorului care vrea să ia din banii angajatului'

mediafax.ro
Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a făcut o analiză dură a informațiilor vehiculate în ultima vreme cu privire la posibilitatea scăderii anumitor salarii ca urmare a modificărilor la Codul Fiscal și îndeosebi al transferului contribuțiilor din sarcina angajatului în sarcina angajatorului. În direct la România TV, Vasilescu apus că dacă unele salarii ar scădea atunci acel lucru s-ar întâmpla numai din vina angajatorilor.

Citește și: Pe fondul agravării stării de sănătate a Regelui Mihai, Casa Regală i-a prezentat SUCCESORUL! Cine va prelua conducerea

"Oamenii nu au de ce să fie îngrijoraţi. Ne-am asigurat că salariile nete nu au cum să scadă. Dacă vor scădea e fix vina angajatorului care vrea să ia din banii angajatului. Nu e niciun motiv să umble la netul angajatului. Ne-am angajat că netul nu scade. creşterea e foarte mică. Prin alte instrumente creşte salariul mai mult, nu prin Codul Fiscal", a spus Vasilescu la emisiunea Andreei Creţulescu.

Citește și: Dezvăluire incendiară a lui Isărescu! Din ce motiv s-a „prăbușit” leul

Şi asta nu e tot. Ministrul laudă noul Cod Fiscal şi spune că de acum încolo colectarea taxelor va fi mult mai bună. "Am făcut şi se va vedea anul viitor. Am luat presiunea de pe mediul de afaceri. Am scăzut impozite pentru mii de români. Ne aşteptăm la o colectare net superioară. Sunt companii de stat şi private care nu plătesc contribuţiile. e vorba de mii de oameni. Vor fi penali de anul viitor cei care nu plătesc contribuţiile. Şi la CFR sunt probleme cu aceste contriibuţii. Nu prin Codul Fiscal se stabilesc sancţiunile penale. Firmele nu angajaţii devin penali", a mai spus Vasilescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.