Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu face anunţul aşteptat: Chiriaşii pot obţine bani de la Guvern

bani

Guvernul va plăti chiria celor care își găsesc un loc de muncă în alt oraș. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care spune că în următoarea ședință de Guvern se va da o Ordonanță privind ajutorul de chirie pentru persoanele care își schimbă locul de muncă în altă localitate.

Vezi şi: Ce salarii ar avea românii potrivit Legii salarizării unitare/ DOCUMENT

Lia Olguța Vasilescu a răspuns pe Facebook unei persoane care a întrebat când se va acorda ajutorul de chirie pentru cei care își schimbă locul de muncă. "Săptămâna viitoare o aprobam în ședința de Guvern!", a spus ministrul Muncii, potrivit libertatea.ro.

Potrivit Programului de guvernare al PSD-ALDE, Executivul ar urma să îi ajute pe care care își găsesc un loc de muncă în altă localitate, prin plata de la stat a 75% din cheltuielile aferente chiriei și plății utilităților, dar nu mai mult de 900 lei/ lună.

De această măsură ar urma să beneficieze salariații care își găsesc un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km față de domiciliul lor.

"Ne propunem nu doar să ocupăm locurile de muncă disponibile în prezent, dar și să reducem dependența populației de anumite zone geografice. Salariații care vor beneficia de această reducere vor fi cei ale căror venituri familiale lunare sunt mai mici de 5.000 lei", se precizează în programul de guvernare al premierului Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.