Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liber la pomenile electorale: Decizia Autorităţii Electorale Permanente

AEP

Asta e bomba ultimei săptămâni de campanie pentru alegerile locale. Autoritatea Electorală Permanentă a dat liber la pomenile electorale. Cum este posibil aşa ceva?

Autoritatea Electorala Permanenta anunta, intr-un raspuns trimis la solicitarea GdS, ca pomenile electorale oferite de primarii in functie, candidati la alegerile locale de duminica, nu incalca legislatia electorala. Autoritatea motiveaza raspunsul pe baza Legii privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, Legea 334/2006, dar nu aminteste de propriul Ghid aprobat prin Hotararea 19 care interzice oferirea, direct sau indirect, de alimente in campania electorala.

Citeşte şi: DRAMĂ în Franţa şi Germania: Zeci de oameni au fost loviţi de trăsnete

Solicitarea adresata de jurnalisti a avut ca punct de plecare situatia din Craiova, acolo unde unde primarul Olguta Vasilescu a impartit, in prima saptamana a campaniei electorale(3-13 mai)alimente platite din bugetul local cu 250.000 de euro unui numar de 17.000 de persoane. Inainte de raspunsul clar de ieri al AEP, autoritatile in domeniu si-au pasat una alteia clarificarea situatiei.

Citeşte şi: ULUITOR Ei sunt europenii care dau bani ca să nu primească refugiaţi / VIDEO

Iata ce spune AEP in raspuns: "Potrivit dispozitiilor art 42 din Legea 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata, Autoritatea Electorala Permanenta este abilitata sa controleze respectarea prevederilor legale privind finantarea partidelor politice, precum si legalitatea finantarii campaniilor electorale.

Conform art.44 din aceeasi lege, coroborat cu art 44 din Normele Metodologice de aplicare a Legii 334/2006(...) aprobate prin HG 10/2016, Autoritatea Electorala Permanenta controleaza respectarea dispozitiilor legale privind finantarea activitatii curente, cat si veniturile si cheltuielile partidelor politice.

Citește și: Ea e topmodelul care și-a ucis iubitul milionar: De ce l-a împușcat / FOTO

In conformitate cu prevederile art 36. alin (7) din legea 334/2006(...) este considerat material de propaganda electorala orice material scris, audio sau video, care indeplineste urmatoarele conditii: a) se refera in mod direct la un candidat sau partid politic, care participa la alegeri sau referendum, clar idendificat; b) este utilizat in perioada campaniei electorale, stabilita potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor; c) are obiectiv electoral si se adreseaza publicului larg; d) depaseste limitele activitatii jurnalistice de informare a publicului.

Prin urmare, actiunea Primariei Craiova la care faceti referire nu se incadreaza in prevederile legale mentionate mai sus si nu reprezinta distribuire de materiale de propaganda eletorala", se arata in raspunsul AEP, conform hotnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.