Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii anunţă războiul: O treime dintre parlamentarii PSD, anti-Dragnea/ VIDEO

fight-spam

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce a decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului pe cele două ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului Penal, "în secunda doi" în care Executivul le va adopta. Acesta a mai susţinut că o treime dintre parlamentarii PSD ar fi nemulţumiţi de felul în care acţionează Liviu Dragnea.

"Azi PNL a decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului pe cele două ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului Penal. Vom face lucrul acesta în secunda doi în care Guvernul va emite aceste ordonanţe", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

Ea a precizat că decizia PNL are ca argument faptul că cele două ordonanţe nu fac parte din programul de guvernare cu care PSD şi guvernul a fost învestit. 

"În perioada campaniei electorale nu s-a vorbit nicio secundă despre graţiere şi modificarea Codului Penal. În audierile miniştrilor, în prezentarea programului de guvernare nu s-a discutat despre graţiere şi modificarea Codului Penal. Acestea sunt două demersuri orientate spre satisfacerea demersurilor unui grup clientelar din PSD şi pentru albirea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea", a adăugat liderul liberal. 

Raluca Turcan a afirmat că rostul moţiunii de cenzură este de a atrage atenţia opiniei publice că actualul guvern "derapează de la programul de guvernare asumat". 

"Iniţiativa Guvernului de a pune înaintea bugetului de stat ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului Penal pentru clientela politică arată că de fapt guvernul nu este preocupat de problemele reale pe care le-a clamat în campania electorală, ci de interesele celor care gravitează în jurul grupului de decizie. (...) În momentul în care vom realiza că prioritatea majorităţii parlamentare şi a guvernului e de a salva hoţii din puşcărie, vom depune moţiune de cenzură. În secunda doi. Nu vom avea nici cea mai mică reţinere să nu ne luptăm cu toate instrumentele parlamentare împotriva unui abuz la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară", a susţinut Raluca Turcan. 

Ea a mai spus că cele două ordonanţe reprezintă "o sfidare la adresa întregii naţiuni". 

"Românii cinstiţi nu vor să vadă legi făcute pentru un grup restrâns, ci aşteaptă să vadă legi făcute pentru cei mulţi, pentru cei care respectă legea şi care plătesc taxe şi impozite. Aici vorbim despre supremaţia legii, ori legea trebuie să fie egală pentru toată lumea, nu se poate să faci legea doar pentru ceea ce-ţi convine ţie ca om politic. (...) Câţi oameni cinstiţi din această ţară, dacă greşesc, se duc în faţa justiţiei? Toţi. Pe când, dacă sunt oameni politici influenţi care greşesc, se duc în Parlament cu o majoritate politică şi îşi fac legi pentru ei pentru a se albi", a adăugat preşedintele PNL. 

Pe de altă parte, Turcan a spus că există informaţii potrivit cărora "o treime din parlamentarii PSD sunt îngrijoraţi de derapajele privind protecţia în faţa corupţiei a celor din PSD". 

"Dacă sunt parlamentari de bună credinţă care vor să fie pe picior de egalitate cu cetăţenii simpli din această ţară, îi aşteptăm să vină şi la moţiunea simplă şi la moţiunea de cenzură. (...) Sunt semnale de alarmă şi îngrijorare foarte serioase din rândul membrilor PSD. Domnul Liviu Dragnea a ajuns să aibă o problemă în propriul partid pentru că tot mai mulţi oameni înţeleg că preocuparea domnului Dragnea e pentru el şi pentru cei foarte puţini din jurul lui influenţi", a declarat Raluca Turcan. 

Preşedintele PNL a afirmat că va susţine moţiunea simplă pe justiţie pe care o va depune USR şi că liberalii au discutat cu reprezentanţii acestui partid în vederea susţinerii moţiunii de cenzură. 

"Am discutat deja cu cei de la USR, în momentul în care vor reveni în parlament toţi deputaţii şi senatorii vom începe strângerea semnăturilor.(...) Ne vom adresa tuturor parlamentarilor de bună credinţă, celor care vor să se opună unui abuz instituţional al Guvernului", a spus Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.