Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii îi dau sfaturi ministrului Justiției și celui care-i ține locul demisionarului Nițu

Tiberiu Nitu

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, preşedinte al PNL Bucureşti, a comentat la Realitatea TV decizia procurorului general al României, Tiberiu Niţu, de a demisiona din funcţie. "Un gest de onoare ar fi fost să nu ajungă în situaţia de a-şi da demisia pentru motivele pe care le cunoaştem. Totuşi, e un gest care mai salvează din credibilitatea poziţiei, atât cât a mai rămas din ea, şi, în orice caz, e un gest binevenit sub aspectul credibilităţii sistemului Ministerului Public, care are nevoie la vârful său de un şef în afară de orice fel de îndoială privind integritatea sa", a comentat Cătălin Predoiu la Realitatea TV.

Citeşte şi: Mircea Badea a luat foc: 'Demisia procurorului general, o operaţiune de tip MAFIOT'

"În acelaşi timp, e regretabil că s-a ajuns în această siuaţie şi a durat atât de mult până s-a rezolvat. Sper să fie un exemplu pentru toţi cei care servesc interesul public, nu doar în sistemul judiciar, dar şi dincolo de el. Nu am îndoială că succesorul domnului Niţu va trage toate concluziile necesare din acest deznodământ", a adăugat el. Fostul ministru al Justiţiei a precizat că în actualul context, sarcinile procurorului general vor fi preluate de prim-adjunctul său, Bogdan Licu.

"Acum, mingea se mută în terenul Ministerului Justiţiei şi al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM). Potrivit legii, prim-adjunctul va prelua interimatul funcţiei până când se va face o nouă propunere de către Ministerul Justiţiei. Potrivit hotărârilor CMS, prim-adjunctul care va prelua interimatul va participa la şedinţele CSM", a precizat el. "Sper ca domnul Licu să înţeleagă ceva din tot ce s-a întâmplat. Sunt convins că va avea o conduită în acord cu înălţimea funcţiei la care este chemat acum să o servească interesul Ministerului Public", a completat Predoiu.

Citeşte şi: Adriana Săftoiu, nou atac la Traian Băsescu: DEZVĂLUIRI HALUCINANTE despre ce era la Cotroceni

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi-a depus marţi, 2 februarie, demisia argumentând că este "un gest de reponsabilitate şi onoare" în condiţiile în care numele său "este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei". Niţu era procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 16 mai 2013. El a fost numit pe această funcţie pe o perioadă de trei ani.

Citeşte şi: Prințul Paul și Remus Truică, nouă lovitură de la magistrați: Ce au pățit cei doi celebri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.