Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii îl atacă pe Victor Ponta la Sănătate

ponta guvern sedinta

Cardul național de sănătate este noul motiv de atac al PNL la adresa guvernului condus de Victor Ponta! Liberalii consideră că executivul nu a fost în stare să asigure o bună implementare a noului sistem, iar prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi acuză că nici Ministerul Sănătății, nici restul guvernului, nu au făcut o informare eficientă.

”Proiectul cardului național de sănătate este foarte important pentru sistemul de sănătate publică din România, fiind un proiect strategic, menit să pună capăt fraudelor și să stopeze risipirea banilor. De implementarea sa depinde bunul mers al întregului sistem, întrucât acest card de sănătate reprezintă legătura dintre pacienți, medici de familie, spitale și farmacii.

Din păcate, Guvernul și Ministerul Sănătății nu au informat eficient până acum populația cu privire la implementarea acestui proiect. Faptul că instituțiile statului au comunicat deficitar cu populația a dus la haosul pe care îl vedem acum în sistem, cu sute de români care stau la cozi ca să-și ridice cardurile de sănătate, creându-se falsa impresie că medicii de familie nu pot elibera rețete, că farmaciile nu pot elibera medicamente compensate și că spitalele ar putea refuza internarea.

Consider că este intolerabil pentru Guvern și Ministerul Sănătății să gestioneze atât de prost un proiect strategic, vital pentru sistemul de sănătate. Există suspiciuni întemeiate privind faptul că unii furnizori, medici sau laboratoare nu sprijină cu adevărat implementarea acestui proiect, dar nu se poate trece peste faptul că instituțiile abilitate nu au făcut o informare eficientă a populației și că au comunicat extrem de defectuos.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.