Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii moldoveni cer demiterea lui Şalaru din guvern. 'Vrea un partid marionetă al Bucureştiului'

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, este obligat să-l demită pe ministrul apărării Anatol Şalaru, după ce Biroul Politic al Partidului Liberal (PL) i-a retras acestuia sprijinul politic, a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru Europa Liberă, conform agerpres.

"Aceasta e decizia partidului. Ei sunt obligaţi, şi unul, şi altul, să respecte decizia partidului care a acceptat participarea la guvernare. Aşa a fost întotdeauna şi aşa este. (În caz contrar) înseamnă că e în cârdăşie. Vom vedea, nu vreau sa anticipez", a declarat Ghimpu atunci când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă guvernul Filip nu-l va demite pe ministrul apărării.

Citeşte şi: SURPRIZĂ marca Donald Trump. Fostul comandant al trupelor SEAL va fi ministru de interne

Preşedintele PL din Republica Moldova afirmă, de asemenea, că unii membri de partid au confirmat discuţii pe care le-au avut cu Şalaru, în care acesta din urmă încerca să-i convingă să părăsească partidul pentru a forma o nouă formaţiune politică în coordonare cu Bucureştiul. "...desigur cei care au fost contactaţi, au spus deschis: 'Da, am fost contactat şi ne-a propus să plecăm. Că ideea aceasta e de la Bucureşti", a relatat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a comentat şi susţinerea exprimată de Traian Băsescu lui Anatol Şalaru. "Băsescu să-şi bată capul de partidul lui, eu nu mă amestec în partidul lui şi nici el nu are ce se amesteca în partidul nostru. Dacă va veni ziua, voi scoate şi eu, am multe ce spune, dar nu vreau să o fac. Eu, în comparaţie cu dumnealui, sunt un om mai responsabil, oricum, îl respect că a fost preşedintele României şi tac nişte lucruri pe care pot sa le spun. Să îşi caute de treabă", a spus preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova.

Citeşte şi: James Appathurai: 'Parteneriatul stabil cu NATO nu contravine priorităţilor R.Moldova'

În acelaşi timp, Ghimpu a dat asigurări că partidul pe care îl conduce doreşte integrarea în UE şi NATO, precum şi unirea cu România. "Şi acum, când am vorbit de unire, nu înseamnă că noi suntem împotriva NATO. Din contră, unirea rezolvă integrarea în NATO şi Uniunea Europeană. Şi odată ce noi am hotărât la partid că promovăm unirea, nu ai ce vorbi de NATO. Fiindcă unirea cuprinde şi NATO, şi UE. Prostii, aiureli că (Mihai) Ghimpu e împotriva NATO. Azi ca niciodată Republica Moldova are nevoie de NATO", a subliniat el în interviu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.