Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii primesc o LOVITURĂ de la CCR

ccr

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea PNL privind numirea lui Marian Enache în funcţia de judecător la CCR.

Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat, miercuri, sesizarea PNL privind numirea lui Marian Enache în funcţia de judecător constituţional.

Senatorii liberali au contestat la Curte Hotărârea Senatului nr.80 din 7 iunie 2016 privind numirea lui Marian Enache în funcţia de judecător pe motiv că acesta nu a avut susţinerea unui grup parlamentar. 

"Am depus sesizarea marţi. Sesizăm faptul că numirea nu s-a făcut corect procedural. Senatul trebuia să facă această numire, propunerile trebuiau făcute de grupuri de senatori sau deputaţi, a fost o autopropunere. Colegii senatori de la PSD au spus că îl susţin, au declarat aşa şi nu au venit cu nicio adresă", a declarat, pentru AGERPRES, săptămâna trecută, senatorul liberal Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei juridice a Senatului. 

Pe 7 iunie, Senatul a decis numirea deputatului Marian Enache în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, acesta obţinând 80 voturi "pentru" şi 37 "împotrivă". Candidaturile senatoarei Ruxandra Jipa şi judecătoarei Mona Lisa Neagoe, propusă de PNL, au fost respinse. Atunci, senatorii liberali au contestat în plen candidatura deputatului Marian Enache, arătând că, potrivit legii, acesta trebuia să fie susţinut de un grup parlamentar sau de alţi deputaţi ori senatori. 

Marţi, 28 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a vacantat postul deputatului neafiliat Marian Enache, care a anunţat că va demisiona din Parlament începând cu data de 12 iulie. 

Marian Enache a fost ales în Circumscripţia electorală 29 Neamţ, Colegiul uninominal 8. 

El îl va înlocui la Curtea Constituţională pe Valentin Zoltan Puskas, căruia îi expiră mandatul pe 13 iulie, şi va avea un mandat de nouă ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.