Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii provoacă blocaje în administraţia locală

sigla pnl

Nemulţumiţi de regulile "jocului" democratic, liberalii sfidează votul din 5 iunie şi blochează constituirea unor consilii locale şi consilii judeţene. Una dintre cele mai tensionate este la Consiliul Judeţean Bihor, unde PNL a boicotat şi a doua tentativă de constituire.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Planurile Ministerului Justiţiei pentru deţinuţii-scriitori

Consiliul Județean Bihor nu s-a constituit deoarece nu s-a atins prezenţa minimă de două treimi. Cei 17 consilieri liberali aleşi, deși erau în clădirea Consiliului Judeţean, au preferat să nu se prezinte la şedinţă. Aceştia sunt nemulţumiţi de majoritatea de 18 consilieri formată din PSD, ALDE şi UDMR şi clamează o aşa-zisă victorie în alegeri. În varianta PSD-ALDE-UDMR, maghiarii ar avea preşedinţia CJ, iar PSD şi ALDE ar avea câte un vicepreşedinte. Într-o eventuală alianţă PNL-UDMR, PNL ar avea preşedintele.

Conform legii, consilierii pot absenta doar în caz de boală sau de forţă majoră. Marţi, 28 iunie, are loc a treia tentativă de consituire a CJ Bihor. Dacă nici de această dată nu se va întruni majoritatea de două treimi, consilierii absenţi îşi vor pierde mandete.

Vezi şi: SCANDAL în partidul Monicăi Macovei. Demisie cu acuzaţii la adresa fondatoarei

Situaţia de la CJ Bihor se repetă în judeţ şi la Consiliul Local al Oraşului Marghita, dar şi în câteva comune. La nivel naţional, liberalii au mai boicotat şedinţele de constituire la CJ Timiş, CL Râmnicu Vâlcea şi nu numai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.