Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii 'pun cruce' negocierilor cu UDMR: Anunţul unui lider PNL

pnl.ro
pnl sigla

Vicepreşedintele PNL, deputatul Florin Roman, solicită conducerii UDMR să se delimiteze public de declaraţiile deputatului UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, care a afirmat că anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, este un "an de doliu" pentru comunitatea maghiară. Parlamentarul liberal apreciază că declaraţiile deputatului UDMR ar putea duce la "creşterea tensiunilor" în comunităţile din Ardeal şi ar afecta buna convieţuire dintre românii şi maghiari din zonă.

Citeşte şi: Mesajul lui Emmanuel Macron după întâlnirea cu Klaus Iohannis:Ce a spus preşedintele Franţei / VIDEO

"Asemenea declaraţii, făcute chiar de către un demnitar al statului român, nu fac altceva decât să crească tensiunile în comunităţile din Ardeal. Este important ca liderii UDMR să respingă în mod public aceste abordări care afectează buna convieţuire a românilor şi maghiarilor din Ardeal", se arată într-un comunicat al deputatului PNL, remis vineri Agerpres.

Citeşte şi: Decizie de ULTIMĂ ORĂ a celor de la RATB: Se suplimentează parcul de vehicule în perioada caniculei

Potrivit acestuia, centenarul Marii Uniri de la 1918 reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toţi cetăţenii României. "Considerăm că maghiarii din România sunt cetăţeni români, au aceleaşi drepturi ca şi noi, iar Centenarul Marii Uniri, de anul viitor, este un prilej de sărbătoare pentru toţi cetăţenii acestei ţări. În 2018 trebuie să ne bucurăm împreună de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului national şi să arătăm tuturor că suntem o naţiune matură, care priveşte spre viitor fără a uita însă de trecut. Considerăm că respectarea istoriei statului român este o obligaţie pentru fiecare cetăţean român, inclusiv pentru etnicii maghiari şi pentru demnitarii UDMR", a conchis deputatul Florin Roman.

Deputatul covăsnean Kulcsar Terza Jozsef a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este revoltat de reacţiile antimaghiare apărute în ultimele zile în spaţiul public, pe fondul negocierilor purtate între UDMR şi PSD pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. El a mai spus, printre altele, că anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Unirea de la 1 Decembrie 1918, este un "an de doliu" pentru comunitatea maghiară, Kulcsar menţionând că a făcut aceste consideraţii în nume personal, şi nu ale grupului UDMR din care face parte. Kulcsar este preşedintele Partidului Civic Maghiar Covasna şi a intrat în Camera Deputaţilor pe listele UDMR, în urma alianţei politice făcute între cele două formaţiuni la alegerile parlamentare de anul trecut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.