Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii reacţionează după Brexit: 'Un moment de încercare pentru UE'

PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că rezultatul referendumului din Marea Britanie reprezintă un moment de încercare pentru UE şi a subliniat că liberalii sunt încrezători "în forţa proiectului european, care a adus foarte multe beneficii României". "Rezultatul referendumului din Marea Britanie reprezintă, fără îndoială, un moment de încercare pentru Uniunea Europeană. Respectăm, desigur, cum a spus toată lumea, decizia britanicilor, însă ne-am fi dorit să fie altă decizie, să opteze pentru rămânerea în UE. Reacţiile din partea statelor UE arată că există încă susţinere pentru proiectul unităţii europene, care a adus atât de multe beneficii şi pentru România, începând cu 2007. Vom susţine toate demersurile pe care Preşedinţia şi Guvernul le vor face, pentru ca România sa fie parte a procesului de consolidare a unităţii europene, ţinând cont în primul rând de cetăţenii ei", a afirmat Gorghiu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că mesajul de solidaritate dat la Cotroceni este de continuitate a proiectului european. "Le transmitem şi noi tuturor românilor acelaşi lucru pe care preşedintele şi premierul le-au spus, şi anume că nu au motive de panică sau de îngrijorare ca urmare a rezultatului referendumului. Din discuţiile de astăzi, s-a confirmat faptul că economia românească nu va fi afectată de instabilităţile de acum de pe pieţe", a mai afirmat Gorghiu. Copreşedintele PNL a subliniat "cât de nociv poate fi populismul şi naţionalismul prost înţeles pentru statele UE". "Din fericire, în România nu ne confruntăm cu forţe politice semnificative care să promoveze genul acesta de discurs, însă este vital ca noi, oamenii politici şi liderii de opinie, să înţelegem că drumul contestărilor cu orice preţ nu este unul corect. Urmează o campanie electorală care trebuie să fie în mod clar ferită de tentaţia populismului şi a extremismului. Brexit-ul este un avertisment şi este mai bine să învăţăm din erorile altora, pentru ca românii să nu sufere de greşelile pe care ar putea să le facă clasa politică, indiferent de moment', a precizat Gorghiu.

Ea a reafirmat susţinerea PNL pentru ca actualul guvern să administreze ţara până la alegerile generale, când în urma rezultatelor va guverna un guvern politic. "Avem nevoie de stabilitate economică şi politica în acest context european", a mai afirmat Alina Gorghiu. Copreşedintele PNL a subliniat că românii din Marea Britanie nu vor fi afectaţi de rezultatul referendumului, iar parteneriatul strategic trebuie păstrat. "Parteneriatul strategic trebuie păstrat, mai ales în contextul unui mediu internaţional atât de dificil. Asta înseamnă ca ţările noastre rămân aliate în cadrul NATO şi în multe alte instituţii internaţionale", a spus Alina Gorghiu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.