Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii sar la gâtul vicepremierului Vasile Dâncu: 'Îl pun să încalce legea'

scandal

Scandal monstru între PNL şi guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloş. Arena Naţională e cauza acestui război. Dacă Vasile Dâncu i-a spus primarului interimar, Răzvan Sava să redeschidă cel mai mare stadion al ţării, liberalii îi răspund dur vicepremierului.

"Am observat cu surprindere modul în care se discută despre redeschiderea Arenei Naţionale în spaţiul public, în ultimele zile. Din punct de vedere legal, situaţia e clară şi fără posibilitate de interpretare decât dacă eşti rău intenţionat. Stadionul Arena Naţională nu are autorizaţie de securitate la incendiu, iar redeschiderea stadionului se poate face doar dacă Ministerul Dezvoltării admite expertiza tehnică a laboratorului din Italia cu privire la materialul acoperişului. Chestiunea nu e de competenţa primarului general al Bucureştiului. În consecinţă, presiunea pusă de domnul vicepremier Dâncu asupra primarului general al Capitalei, domnul Răzvan Sava, pentru redeschiderea Arenei Naţionale este nejustificată. Practic, premierul Vasile Dâncu îl acuză pe primarul Capitalei că nu vrea să încalce legea. Folosindu-se de emoţia publică, de faptul că cetăţenii vor să vadă echipe de fotbal pe Arena Naţională şi nu porţi închise cu lacăte, domnul Dâncu driblează adevărul şi aruncă în ograda primarului o chestiune tehnică ce ţine de competenţa ministerului pe care îl conduce.

Citeşte şi: O bancă grecească din România, aproape de dispariţie: Se anunţă restructurări mari

Am rămas neplăcut surprins şi de faptul că oameni de fotbal au adoptat aceeaşi placă a domnului Dâncu, intrând într-un război politic. Aceştia îi reproşează primarului Capitalei faptul că nu redeschide Arena Naţională, fără să ţină cont că acest lucru este ilegal în acest moment, iar schimbarea încadrării legale ţine de competenţa Ministerului Dezvoltării. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal ne spune că ne facem de râs în lume pentru că avem de jucat un meci cu cea mai titrată naţională a lumii şi îi anunţăm cu câteva săptămâni înainte că trebuie să jucăm pe alt stadion. De acord că această chestiune nu ne face cinste, dar oare nu trebuie traşi la răspundere cei care răspund cu adevărat de această chestiune? Şi oare o federaţie competentă, în momentul în care organizează un meci internaţional, nu trebuie să se asigure că locul de desfăşurare propus este o soluţie viabilă? Când inviţi pe cineva la restaurant trebuie să te asiguri că restaurantul e deschis.

Sper ca în cel mai scurt timp posibil Ministerul Dezvoltării să facă toate demersurile necesare pentru redeschiderea Arenei Naţionale, dar doar în condiţii legale şi fără să existe nici cel mai mic risc pentru spectatori", spun liberalii într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Mircea Badea a încasat o lovitură de zile mari! Reacția vedetei: Focu’ la ei! / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.