Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii se înghesuie să fie primari: Patru pe un loc la Buzău

primar

Patru reprezentanţi ai PNL s-au înscris în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al municipiului Buzău, surse politice afirmând că este vorba despre un consilier local şi unul judeţean, un avocat şi un director la Electrica.

Potrivit deputatului Cezar Preda, în cursa internă s-au înscris patru membri ai PNL, candidatul partidului la funcția de primar al Buzăului urmând a fi ales în urma unui sondaj.

Conform lui Preda, PNL a identificat și mare parte din candidații pentru consiliile locale și Consiliul Județean.

"Avem deja patru candidați înscriși în competiția internă pentru Primăria Buzău, statutul ne obligă să nu oprim nicio înscriere, dar, fiind o competiție internă, nu vă putem da numele lor", a declarat, într-o conferinţă de presă, copreședintele PNL Buzău Cezar Preda.

Potrivit unor surse liberale, cei patru care doresc să candideze la Primăria Buzău sunt Constantin Ionescu, Cristinel Romanescu, Ovidiu Anghel și Ciprian Ene.

Constantin Ionescu a candidat la Primăria Buzău în anul 2008 din partea PDL. Ulterior s-a înscris în PNL, în prezent Ionescu fiind consilier local ales din partea PNL pe lista USL.

Cristinel Romanescu a candidat din partea PNL la Primăria municipiului în anul 2008, dar a pierdut, ca și Constantin Ionescu, în fața actualului primar Constantin Boșcodeală. Romanescu a fost până de curând vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău, funcție din care și-a dat demisia, rămânând consilier județean.

Ovidiu Anghel a fost membru al PDL Buzău și subprefect al județului. În prezent, el este director în cadrul Electrica SA.

Ciprian Ene este de profesie avocat și provine din fostul PDL. În anul 2012 a fost ales consilier municipal, ulterior și-a dat demisia din partid și a plecat la Partidul Mișcarea Populară de unde s-a întors în PDL în anul 2014.

Conform surselor citate, un alt nume vehiculat pentru candidatura la funcția de primar al Buzăului este al copreședintelui PNL Dorin Bădulescu, însă acesta nu s-a înscris în cursa oficială.

La Consiliul Județean, cap de listă va fi, cel mai probabil, deputatul Cezar Preda, urmat de consilierul județean Raul Florescu.

"Dacă mă întrebaţi dacă o să candidez la Primărie, vă spun că nu. Bineînţeles că o să fiu la Consiliul Judeţean, cu toată lumea, o să tragem lista. O să luăm fiecare comună pentru că aşa trebuie. Vrem să câştigăm", a declarat deputatul Cezar Preda.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că în unele oraşe calendarul intern stabilit pentru alegerile locale din 2016 va suferi modificări, din pricina "situaţiei incerte" a unor candidaţi, afirmând că Bucureşti este unul dintre aceste oraşe, scrie mediafax.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.