Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii vor AUDIEREA lui Marcel Ciolacu în Comisia de apărare. Se cer EXPLICAŢII

Marcel Ciolacu

Partidul Național Liberal i-a solicitat, miercuri, președintelui Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Dorel Căprar, să îl invite de urgență la audieri pe ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu, pentru explicații privind plata drepturilor militarilor și starea Armatei, anunță deputatul Ovidiu Raețchi, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Dragnea, reacţie de ULTIMĂ ORĂ în scandalul fraudării alegerilor prezidențiale din 2009

"Deputații PNL i-au transmis azi o solicitare președintelui Comisiei de apărare din Camera Deputaților de a-l invita de urgență la audieri, în comisie, pe noul ministru al Apărării, Marcel Ciolacu, pentru o serie de explicații punctuale despre starea Armatei", a precizat Raețchi, președinte al Comisiei de apărare a PNL.

El spune că solicitarea a fost făcută având în vedere "incertitudinea" care a cuprins sistemul de apărare după comunicatul MApN referitor la soldele militarilor.

Citeşte şi: LOVITURĂ dură pentru Vântu! ANAF l-a lăsat şi fără casa din Mihăileşti

"Se impune ca noul ministru să ne ofere o serie de explicații punctuale și urgente pentru starea în care se află Armata. Este adevărat că Ministerul Apărării nu mai are bani pentru plăți uzuale? Sunt în pericol de a nu fi plătite soldele militarilor și salariile din sistem? Dacă acest lucru nu este adevărat, atunci cum a fost distribuită această informație în spațiul public având în vedere contextul regional fragil și implicațiile de securitate ale acestei afirmații? Care este stadiul în care se află programul de modernizare a Armatei Române? Comisia trebuie să afle ce s-a făcut concret în anul 2017 și cum vor fi cheltuiți banii pentru modernizare", susține Raețchi.

Potrivit acestuia, ministrul interimar al Apărării trebuie să explice și de ce "trenează programele de achiziție a Armatei".

"Guvernarea PSD nu mai are niciun strop de credibilitate, dar pentru militarii, cetățenii României, partenerii țării noastre este necesară lămurirea situației existente. În ciuda angajamentului asumat de actuala majoritate parlamentară, urmare a pactului pentru alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, trebuie să aflăm de ce trenează programele de achiziție ale Armatei și dacă într-adevăr nu mai sunt fonduri pentru chestiuni de bază precum soldele militarilor și salariile care trebuie achitate lunar de MApN", a mai afirmat Raețchi.

Citeşte şi: E OFICIAL! Procurorii de BAZĂ ai lui Kovesi, ANCHETAŢI de Inspecţia Judiciară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.