Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii decid cum se decimează. Când poţi fi exclus din PNL

statut

PNL se reuneşte la Piteşti în una din cele mai importante şedinţe care a avut loc vreodată. Se stabilesc definitiv principii de integritate care îi vor scoate din joc pe mulţi din liderii cu greutate ai partidului.

O mică întâlnire de pregătire a şedinţei Comitetului Executiv Naţional a avut loc azi la sediul central al PNL din Modrogan Nr.1

Faţă de şedinţa BPN al PNL din aprilie ştacheta a fost puţin coborâtă şi noile moidificări se vor aplica de acum încolo şi nu şi retroactiv.

„Se va aplica pentru viitor. Domnul Dobriţoiu nu a pus în aplicare o dispozişie din statut, ci în mod voluntar a optat pentru a face un pas în spate“, a spus Alina Gorghiu, după şedinţa conducerii PNL de azi.

Pe scurt treaba stă aşa:

-suspendare din funcţii la arestare, trimitere în judecată şi condamnare în prima instanţă

-excludere din partid la condamnarea definitivă

În martie, Biroul Permanent Naţional al PNL a adoptat cu unanimitate de voturi, modificările la statutul partidului, care se referă la sancţiuni politice aplicate membrilor cu probleme penale, în funcţie de faza procesuală în care se află. Nu s-a înregistrat niciun vot împotriva rezoluţiei care cuprinde modificările la statutul partidului, în sensul în care membrii PNL cu probleme penale vor fi sancţionaţi în funcţie de fazele procesuale.

Potrivit proiectului adoptat în BPN, odată cu trimiterea în judecată membrii PNL vor fi suspendaţi din funcţiile politice de conducere pe care le deţin. În cazul condamnării în primă instanţă, membrii PNL vor fi suspendaţi de drept şi din calitatea de membru, urmând ca în cazul în care sunt condamnaţi definitiv să-şi piardă, de drept, calitatea de membru. De asemenea, în cazul în care se dispune arest preventiv împotriva unui membru al PNL, acesta va fi suspendat şi din funcţia de conducere politică şi din calitatea de membru, până la încetarea măsurii preventive.

Unul din greii partidului care iese basma curată este Sorin Frunzăverde, liderul de la Caraş-Severin, pentru care s-a luat măsura controlului judiciar, însă noul statut prevede sancţiuni doar pentru cei arestaţi preventiv, nu şi suv control judiciar. Şi deputatul PNL Mircea Roşca se află tot sub control judiciar, ceea ce înseamnă că modificările partidului nu-l lovesc în niciun fel.

Alţi liberali care au probleme cu legea şi cărora nu li se aplică sancţiunile prevăzute în statut sunt: Senatorul PNL Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj, a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare în dosarul «Lotul Peştişani». •

Fostul preşedinte ANSVA, Marian Zlotea, secretar general adjunct al PDL, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat, printre altele, că îi obliga pe inspectorii din Bucureşti să cotizeze lunar la PDL cu câte 3.000 de lei pentru a îşi păstra locul de muncă. Potrivit rezoluţiei adoptate astăzi de PNL, Zlotea ar fi trebuit retras din funţia de secretar general adjunct al partidului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. Având în vedere că decizia este definitivă, Ţurcanu ar fi trebui radiat din partid.

Modificările statutului vor fi prezentate Consiliului Naţional de mâine, spre aprobare. Imediat după ce rezoluţia este adoptată la nivelul Consiliului Naţional, modificările aduse statutului vor lua calea Tribunalului, pentru a fi înregistrate.

VEZI STATUTUL PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.