Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalul Mihai Voicu nu-l vrea pe Dacian Cioloş în PNL

facebook.com
Dacian Ciolos

PNL nu este în situaţia de a-l adopta pe Dacian Cioloş, fiind nevoie să se organizeze alegeri democratice "de sus până jos", a afirmat joi vicepreşedintele liberalilor Mihai Voicu. "Am toată aprecierea personală pentru domnul Cioloş, am fost şi colegi de guvern. Consider că în guvernul pe care l-a condus a făcut destul de multe lucruri bune, a avut oameni de toată isprava în echipa sa, mai ales dintre cei care au fost mai discreţi cu apariţiile publice, de exemplu Costin Borc, pe care l-am apreciat foarte mult în activitatea sa, însă, din punct de vedere politic, în acest moment PNL are nevoie să se uite în interior, are nevoie să organizeze alegeri democratice de jos în sus, are nevoie să-şi aleagă lideri cu vechime în partid, lideri conectaţi la teritoriu, pentru că nu doar faptul că platforma domnului Cioloş pe care, sigur, am adoptat-o şi noi, dar cu care am pierdut alegerile... Haideţi să fim serioşi, poate trebuie să gândim altceva", a declarat Voicu, la Palatul Parlamentului.

El l-a rugat pe fostul premier să se adreseze sutelor de activişti din judeţele unde a păstrat prefecţi PSD. "L-aş invita pe domnul Cioloş să se adreseze sutelor de activişti care au constatat că trebuie să-l susţină, dar domnul Cioloş nu doreşte să apară pe afişele noastre, aş dorit să se adreseze sutelor de activişti din judeţele în care domnul Cioloş a păstrat prefecţii şi directorii de deconcentrate ai Partidului Social Democrat, dintre care unii acum sunt miniştri de Interne, şi, în general, să se gândească totuşi că, dacă doreşte să facă o activitate politică e bine-venit să o facă, e dreptul său constituţional, însă în acest moment eu nu cred că PNL este în situaţia de a-l adopta într-un fel pe domnul Cioloş ca membru, ca şi colaborator. Sigur, dacă lansează din calitatea de şef de ONG proiecte publice, sociale, da putem să ne uităm, să ne consultăm, însă PNL trebuie să demareze procesul democratic de alegeri interne cu membri PNL", a spus Voicu.

El a adăugat că va vota împotriva unei derogări privind înscrierea în PNL a lui Dacian Cioloş, aşa cum s-a întâmplat în cazul preşedintelui Klaus Iohannis. "Înscrierea în PNL poate să o facă, e dreptul lui legal, candidatura la preşedinţia partidului implică nişte criterii de vechime de la care nu trebuie să facem rabat. Derogare Iohannis. (...) Eu voi vota împotriva acestei derogări. Eu am exprimat o poziţie care este în rezonanţă, ca să nu mai vorbesc de sutele de primari PNL care se uitau cum cei de la PSD făceau proiecte din fonduri guvernamentale şi ei nu", a motivat Mihai Voicu. Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat joi că, în perioada următoare, va lansa o structură asociativă bazată pe platforma ''România 100'' şi intenţionează să colaboreze în acest sens cu USR şi PNL. Cioloş a discutat acest subiect, la Palatul Parlamentului, cu parlamentarii USR, conform Agerpres.

"Urmează să văd în perioada următoare pentru mine, am eu nevoie în primul rând de o analiză, care este modalitatea cea mai bună ca eu, ca persoană, să fiu eficient în viaţa publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid politic, o să iau în discuţie subiectul ăsta, o să văd", a declarat Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.