Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libia: Şeful guvernului susţinut de ONU a supravieţuit unei tentative de asasinat la Tripoli

www.dailystar.co.uk
sirte mistrata Libia

Şeful guvernului libian sprijinit de ONU, Fayez Serraj, a supravieţuit luni unei tentative de asasinat la Tripoli, unul din vehiculele coloanei în care se afla fiind atacat cu focuri de armă, relatează DPA preluată de Agerpres.

'Un grup de bandiţi a încercat să intercepteze convoiul în care mă aflam împreună cu câţiva oficiali ai statului', a declarat Serraj, la scurt timp după atac. 

Serraj, şeful aşa-zisului guvern de acord naţional, a subliniat că forţele de securitate îi caută în prezent pe atacatori, care vor fi arestaţi şi aduşi în faţa justiţiei. 

Anterior, una din gărzile de corp ale lui Serraj a declarat pentru DPA că împreună cu acesta se aflau Abdul Rahman Swaihli, şeful Înaltului Consiliu de Stat, şi Najmi Nakoa, şeful gărzii prezidenţiale. 

Mai mulţi membri ai gărzii au fost răniţi în atac, a indicat aceeaşi sursă. 

Libia se află în stare de haos după înlăturarea de la putere a dictatorului Moammar Gaddafi în 2011. 

În martie 2016, un guvern de uniune naţională, susţinut de ONU şi condus de Serraj, a preluat puterea în capitala Tripoli, pe fondul speranţelor comunităţii internaţionale că va pune capăt tulburărilor în această ţară. 

Guvernul Serraj nu a fost însă recunoscut de parlamentul ales de la Tobruk, unde are sediul un guvern rival. 

Fayez Serraj şi comandatul armatei rivale, Khalifa Haftar, au ajuns recent la un acord mediat de Egipt privind înfiinţarea unui comitet comun care să examineze modificarea acordului din decembrie 2015, în vederea ajungerii la o formulă de consens. 

Luni, miniştrii de externe tunisian, algerian şi egiptean s-au întâlnit la Tunis pentru a lua în discuţie soluţionarea crizei din Libia. 

Cei trei şefi de diplomaţii s-au angajat să-şi continue eforturile pentru realizarea unităţii Libiei, se menţionează într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Cairo. 

Un summit al celor trei şefi de stat urmează să aibă loc după reuniunea de luni, adaugă comunicatul, fără a preciza data întâlnirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.