Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libra Internet Bank va acorda credite de 47,7 milioane euro pentru IMM-uri, printr-un acord cu FEI

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Libra Internet Bank va acorda credite în valoare de până la 47,7 milioane de euro IMM-urilor, în condiții avantajoase, în urma semnării unui acord cu Fondul European de Investiții (FEI) în cadrul Programului "Inițiativa pentru IMM-uri", se arată într-un comunicat al băncii, remis, luni, AGERPRES.

"Ne bucură extinderea acordului cu Fondul European de Investiții și pentru programul Inițiativa pentru IMM-uri, dată fiind experiența deja acumulată în anii anteriori pentru programele EaSi, COSME și PROGRESS Microfinance sau Programul dedicat finanțării Sectorului Cultural și Creativ. IMM-urile reprezintă un segment important pentru Libra Internet Bank și ne dorim să dezvoltăm în continuare produse de finanțare și garantare accesibile, în acord cu nevoile acestora", a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Citește și: Se face tranzacția anului pe piața bancară: Ce nume surpriză se bat pentru achiziționarea unei cunoscute bănci

Conform băncii, tranzacțiile IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM-uri, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții. Prin programul Inițiativa pentru IMM-uri este susținută creșterea accesului la finanțare al companiilor, care beneficiază astfel de garanții de 60% din valoarea creditului de la Fondul European de Investiții, dar și de o dobândă redusă.

Fondul European de Investiții (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa principală este să susțină microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa, ajutându-le să obțină acces la finanțare. FEI proiectează și dezvoltă capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care se concentrează exact pe acest segment de piață. În această calitate, FEI favorizează obiectivele UE pentru susținerea inovației, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Libra Internet Bank are o cotă de piață de 1%, în primele șase luni ale anului 2017 înregistrând active totale în valoare de 4,15 miliarde de lei și un profit net de 23,96 de milioane de lei. Libra Internet Bank are o rețea teritorială de 50 de sucursale care deservesc clienți din segmentele profesii liberale, IMM, corporate, real estate și agribusiness, precum și un canal digital care oferă clienților servicii online.

Programul Inițiativa pentru IMM-uri al Uniunii Europene este gestionat de către Comisia Europeana, prin intermediul Băncii Europene de Investiții și Fondului European de Investiții. Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), programul de finanțare a inovației și cercetării Horizon 2020, Fondul European de Investiții și Banca Europeana de Investiții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.