Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE, despre EXCLUDEREA lui Constantin: 'Și-a achiziționat un bilet doar dus'

tariceanu-constantin-alde

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea, fost ministru al Economiei, a propus duminică excluderea lui Daniel Constantin din partid, după ce acesta din urmă şi-a luat oamenii fideli şi a plecat din şedinţa în care se stabileau detaliile congresului. Primul pas ar fi retragerea sprijinului politic pentru Constantin, după care, la congres, ar urma să se decidă excluderea.

Vezi şi: S-au scos armele în ALDE! Daniel Constantin, ATACAT DUR: 'Ce preşedinte poţi să fii...'

Vezi şi: Tăriceanu, răspuns VIRULENT pentru Daniel Constantin: îl amenință cu retragerea

"Am solicitat să i se retragă sprijinul, având în vedere atitudinea domniei sale din ultima perioadă și faptul că a lipsit total din cadrul dezbaterilor care au avut în cadrul societății noastre în ultima perioadă și, mai ales, bazându-ne pe faptul că el nu recunoaște sub nicio formă autoritatea Delegeației Permanente, autoritatea partidului, exact autoritatea forului care l-a și confirmat ca parlamentar și ministru. În aceste condiții, mi se pare absolut firesc ca domnia sa să-și dea demisia de bun-simț din aceste poziții, nu neaparat din partid. Dar eu am considerat că, având în vedere tot ce a făcut și mai ales nu a făcut în ultima perioadă, pentru el și mai ales pentru ALDE, este mai bine să facă politică în afara partidului", a declarat luni Andrei Genera.

Vicepreşedintele ALDE afirmă că nu s-ar mira ca Daniel Constantin să i se alăture lui Victor Ponta într-un nou proiect politic, deşi copreşedintele ALDE a afirmat că nu intenţionează să părăsescă partidul.

"Nu m-aș mira să-l văd că îmbrățișează alt proiect. Nu este o caracteristică a domniei sale puterea de a-ți asuma decizii și de a lupta transparent. El și-a achiziționat un bilet doar dus prin tot ceea ce a făcut, prin mesajele pe care le-au dat el și apropiații lui. Nu știu care mai e viitorul lui în ALDE. ALDE înseamnă la vârf în primul rând Călin Popescu Tăriceanu, este un lucru din care și Daniel Constantin a profitat din plin. A fost bun Tăriceanu atâta timp cât i-a folosit și domniei sale ca să intre în parlament. Cu 1% cred că era destul de greu să intre în Parlament", a mai declarat Gerea.

Potrivit lui Andrei Genera, partidul nu se află în pericol de a se rupe, pentru că tabăra care îl urmează pe Constantin ar fi redusă numeric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.