Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider european: Majoritatea imigranţilor clandestini nu sunt refugiaţi

refugiati

Cei mai mulţi dintre imigranţii sosiţi clandestin în Europa nu sunt refugiaţi, ci persoane care vin în Uniunea Europeană doar pentru un nivel de trai mai bun, a declarat joi la Bruxelles premierul ungar Viktor Orban, el subliniind de asemenea că ţara sa nu doreşte să găzduiască mulţi musulmani, iar o eventuală instituire a unui mecanism de redistribuire a refugiaţilor prin cote obligatorii nu va face decât să încurajeze şi mai mulţi imigranţi să pornească înspre Europa, transmit agenţiile Reuters, DPA şi MTI. 

'Europa nu trece acum printr-o criză a refugiaţilor, pentru că cei mai mulţi dintre imigranţii ilegali nu sunt refugiaţi (...) Unii sunt într-adevăr refugiaţi, dar mulţi alţii nu fug de război şi persecuţii, ci au pornit către Europa în speranţa că vor găsi un trai mai bun', a apreciat Viktor Orban după întrevederea avută cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 

Cât despre ideea de redistribuire a refugiaţilor prin cote obligatorii între statele UE, înaintată oficial din nou de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele francez Francois Hollande, Orban consideră că este o soluţie 'iluzorie', iar instituirea unui asemenea sistem nu ar face decât să încurajeze şi mai mulţi imigranţi să vină în Europa. 

'Dacă liderii europeni vor continua să transmită mesajul că ţările lor sunt pregătite să primească pe toată lumea, va veni momentul când zeci de milioane vor sosi la graniţele Europei', lucru ce ar putea să însemne 'sfârşitul Europei', a avertizat şeful executivului ungar. 'Există un număr tot mai mare de imigranţi care nu provin din zone de război şi sursa acestora este nelimitată', a subliniat el. 

Drept urmare, Orban consideră că în acest moment prioritatea Uniunii Europene ar trebui să fie restabilirea controlului asupra frontierelor sale externe, iar orice alte măsuri - inclusiv redistribuirea refugiaţilor prin cote obligatorii - ar trebui discutate într-o etapă ulterioară. 

În acest context, şeful executivului de la Budapesta a estimat că decizia sa de a ridica un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Serbia a fost una corectă şi în spiritul valorilor europene, fiind obligaţia ţării sale să asigure protecţia frontierei externe a UE şi a spaţiului Schengen. 

Pe de altă parte, Viktor Orban a declarat că ţara sa nu doreşte să primească o comunitate numeroasă de musulmani, invocând amintirea celor 150 de ani de ocupaţie otomană din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea. 'Cred că avem dreptul să decidem că nu vrem un mare număr de musulmani în ţara noastră', pentru că 'nu ne plac consecinţele' acestei prezenţe, a punctat premierul ungar, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.