Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider parlamentar se revolta: De ce trebuie incurajata oligofrenia sociala?!

ancheta

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian este revoltat de trendul care este promovat in Europa, inclusiv in Romania, in ceea ce priveste studierea stiintelor exacte la scoala. Potrivit lui Pambuccian se urmareste o reducere a studiului matematicii, fizicii si altor stiinte exacte, ceea ce nu ar face din sistemul scolar european unul mai competitiv, ci dimpotriva.

Pambuccian subliniaza ca stiintele exacte sunt necesare in dezvoltarea de noi tehnologii, tocmai de aceea SUA face eforturi in a atrage tinerii catre aceste materii, in timp ce Europa cauta metode prin care sa ii scape pe elevi de aceste domenii dificile, dorind totodata sa ramana competitivi in domeniul tehnologiei.

Citeste si: A fost devoalat NAȘUL scriitorilor din pușcării

"De ce trebuie încurajată oligofrenia socială?!

Ultimul trend cool european este încurajarea eliminării orelor de matematică și științe din școală. Ni se dă ca exemplu Finlanda, care a luat decizia asta și ni se flutură rezultatele excepționale obținute la testele PISA. Nu știu câtă lume a văzut în ce constau testele astea și cred că e bine să vadă. Așa că luați de-aci:

http://www.oecd.org/pisa/test/

Am pus testul din 2012 pentru că e ceva mai greuț. Ei zic că ăsta e test de matematică. Eu, ca matematician, am mari îndoieli că are vreo legătură cu matematica, dar înțeleg din ce în ce mai bine un lucru: în timp ce Statele Unite fac eforturi mari să readucă matematica și științele în zona de interes a tineretului, Europa merge din ce în ce mai mult spre linia de minimă rezistență, iar exemplul Finlandei este într-adevăr un exemplu excelent pentru ceea ce nu trebuie să facem. Faima de mare sistem de învățământ și-a câștigat-o cu teste de-astea, numai bune de dat la școala de retardați mintali. Pentru că atunci când vorbim de clasamente, trebuie să vorbim și despre ce și cum măsurăm.

Citeste şi: Nicolae Manolescu, ATAC la 'scriitorii' din puşcării şi profesorii lor. Dan Voiculescu, vizat

Statele Unite au învățat pe pielea lor că linia de minimă rezistență duce la luarea tuturor joburilor bine plătite de emigranți care au învățat carte adevărată și nu balet și bune maniere cu lecția foamei bine știută. Tot Statele Unite, ca centru global de dezvoltare tehnologică știu bine că tehnologia nu se sprijină pe școală făcută în norișori roz să nu stresăm copilu', ci cu lucruri bine înțelese și asimilate în matematică și științe. Iar tehnologia înseamnă în lumea de azi foarte multe lucruri. Înseamnă o viață mai ușoară și mai plăcută, înseamnă o viață mai lungă și mai sănătoasă, înseamnă o productivitate a muncii mare și deci o creștere rapidă a nivelului de trai. Și mai știu că pierderea supremației tehnologice înseamnă pierderea puterii. De aceea încearcă să reabiliteze în mintea tinerilor americani materiile astea despre care un bou solemn, fost ministru al educației în România spunea că sunt materii ceaușiste.

Europa nu vrea materii ceaușiste. Vrea tineri care să ia scor mare la teste de-astea care cică ar fi de matematică. Dar vrea, și habar n-am cum va face, să egaleze performanța tehnologică americană.

Și în tot timpul ăsta, Asia învață de rupe", scrie Pambuccian pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.