Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, acuzaţii DURE la adresa PSD: 'Cetăţenii din zona Moldovei sunt sfidaţi'

Mugur Cozmanciuc

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc trage un semnal de alarmă şi aduce acuzaţii dure la adresa PSD. "PSD își bate joc de regiunea de dezvoltare Nord-Est, regiune care deţine cel mai mare număr de locuitori din România", susţine Cozmanciuc potrivit unui comunicat de presă.

 

"În ciuda numeroaselor apeluri la acțiune și solicitări către Guvernul PSD, care au fost făcute de către toți parlamentarii si reprezentații PNL, social democrații aleg să îi sfideze pe cetățenii din zona Moldovei. Lipsa investițiilor din regiunea de Nord Est este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din zona Moldovei, care deține cel mai mare număr de locuitori din România.

Institutul Național de Statistică a anunțat, cu ocazia Zilei mondiale a populaţiei, că la 1 ianuarie 2016, regiunea de dezvoltare Nord-Est (cu judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) deţinea cel mai mare număr de locuitori, cu o pondere de 16,5% în populaţia rezidentă a ţării. Asta în condițiile în care la 1 ianuarie 2016, populaţia rezidentă a României a fost de 19.760.000 locuitori. În ciuda faptului că regiunea de Nord Est merită toată atenția și măsurile necesare pentru a oferi oportunități de dezvoltare cetățenilor, cei de la guvernare nu fac nimic în acest sens", a punctat președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Citeşte şi: Deputat liberal, analiză la SÂNGE a 'bâlbelor' Guvernului: 'Haos absolut. Nimic nu e stabil, limpede sau credibil'

Deputatul liberal atrage, din nou, atenția asupra necesității urgentării realizării unor proiecte de infrastructură și alte investiții pentru ca regiunea care deține cel mare număr de locuitori din populația rezidentă a țării să se dezvolte.

"Declarația președintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, prin care spunea fără nicio remușcare că ”autostrăzile pot să mai aștepte, deoarece PSD are alte priorități”, este o dovada clară în acest sens. Da, este nevoie de bani și de salarii, dar si investițiile sunt foarte importante, pentru a asigura creștere economică sustenabilă, deci implicit fonduri pentru salarii și pensii. O spun din nou: zona Moldovei are nevoie de fonduri pentru dezvoltare, pentru că există potențial intelectual ce trebuie valorificat, potențial economic și turistic ce poate genera dezvoltare. Guvernul PSD nu mai are nicio scuză. Ar trebui să lase deoparte poveștile cu dușmani închipuiți și să se apuce de treabă. Să aloce fondurile necesare pentru începerea construcției Autostrăzii Unirii, care va lega Moldova de Ardeal. De asemenea și alte proiecte de investiții necesare", a conchis președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

Citeşte şi: Parlamentarii întârzie cu scrisoare pentru Kovesi. Comisia de anchetă are o 'strategie' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.