Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, ATAC la Guvernul Cioloș: Vom ajunge în situația ridicolă a despăgubirilor FNI cu anii

guvern dacian ciolos

Sumele donate pentru achiziţionarea de către stat a sculpturii ”Cuminţenia Pământului” care nu vor fi restituite vor deveni venituri la bugetul de stat, potrivit Hotărârii de Guvern privind stabilirea măsurilor necesare pentru restituirea sumelor încasate în urma subscripţiei naţionale, document pus în dezbatere publică de Ministerul Culturii.

Prim-vicepreședintele Organizației de Femei a PNL, Andreea Paul, a reacționat dur pe pagina de socializare, opinând că donațiile făcute pentru achiziția "Cumințeniei pământului" - „din respect față de cultură și față de statul român” - trebuie restituite imediat donatorilor.

Ultima MIȘCARE: Ce ar vrea să facă Guvernul cu banii pentru 'Cumințenia Pământului'

Orice plată făcută către conturile bancare public afișate de către Guvern au toate datele necesare de identificare ale donatorilor, indiferent că sunt cetățeni/persoane fizice sau firme/persoane juridice. Nu există nicio justificare de amânare a acestor restituiri. Este absurd să fie puși donatorii pe drumuri birocratice pentru a-și recupera sumele donate și necheltuite de către Guvern. La fel de incorectă mi se pare amânarea restituirii acestor fonduri pentru anul următor sau nu știu ce alte calendare de restituire se tot propun, însoțite de tot felul de scheme și mecanisme birocratice. Altfel, vom ajunge în situația ridicolă de neînchidere a procesului de restituire a proprietăților sau a despăgubirilor FNI cu anii. Vreau drepturi și obligații egale între stat și cetățeni. Ca să-și încaseze donațiile, statul nu a depus o cerere cetățenilor. Ca să-și recupereze banii, cetățenii nu ar trebui să depună o cerere statului român. La plată statule român, cu aceeași viteză cu care i-ai și încasat! Închide odată și plata celorlalte despăgubiri și restituiri. Din respect față de proprietate și față de cetățeni!”, scrie Andreea Paul, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.